Studiereis voor journalisten en beleidsmakers

CIDI zet zich in voor feitelijke berichtgeving over Israel en het Midden-Oosten. U kunt daarbij helpen. 

Misverstanden over Israel zijn aan de orde van de dag. Het Israelisch-Palestijns conflict heeft een complexe geschiedenis en ook de actualiteit is vaak ondoorgrondelijk. Daarom organiseert CIDI speciaal voor journalisten en beleidsmedewerkers de studiereis Achter het nieuws in Israel.

Intensieve kennismaking
In 7 dagen tijd maken deelnemers kennis met Israel en de Palestijnse gebieden. Ze spreken met Israelische politici van links tot rechts op het politieke spectrum, journalisten en academici. In de Westbank ontmoet je Palestijnse politici, activisten en andere prominenten. Deelnemers bezoeken Tel Aviv, Jeruzalem en Ramallah. Maar ook een Israelische nederzetting, een Palestijns vluchtelingenkamp en het fragiele grensgebied van Israel met Syrië en Libanon.

De studiereis biedt een intensieve kennismaking met zowel de geschiedenis als de actualiteiten van Israel en de Palestijnse gebieden.

Steun feitelijke berichtgeving over Israel
CIDI zet zich in voor feitelijke berichtgeving over het Israelisch-Palestijnse conflict en draagt bij aan de kennis van journalisten, beleidsmakers en opinieleiders. Dat kan niet zonder uw steun. Helpt u ons? Steun dit project dan met een donatie. 

Zelf deelnemen?
Ben je journalist, beleidsmedewerker of opiniemaker met interesse in Israel en het Midden-Oosten? Kijk dan hier