Raketten op hoofdkwartier Arafat

NOS Nieuws

Israelische gevechtshelikopters hebben het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Arafat in Ramallah onder vuur genomen. Een gebouw van de Palestijnse inlichtingendienst werd door raketten getroffen. Arafat is ongedeerd gebleven. Zijn kantoor van staat hoogstens 15 meter van het getroffen gebouw vandaan, aldus functionarissen.

Weer doden

De hardere lijn waartoe Israel gisteren heeft besloten, heeft vandaag aan 17 Palestijnen het leven gekost. Onder de doden zouden zeven kinderen zijn. De acties zijn represailles voor de twee aanslagen van afgelopen weekeinde, waarbij twintig Israeliers omkwamen.

Tanks en manschappen van het Israelische leger bestormden een Palestijns vluchtelingenkamp in Jenin, op de Westelijke Jordaanoever. Daarbij is ook de leider van Brigades van de Martelaren van al Aqsa gedood. De Brigades, die nauw gelieerd zijn aan Arafats Fatah-beweging, hebben de afgelopen dagen bij aanslagen 22 Israeliers gedood.

Tanks en bulldozers

Het Israelische leger trok vanmorgen ook een vluchtelingelingenkamp in Rafah binnen, in het zuiden van de Gaza-strook. In het kamp verwoestten Israelische soldaten met bulldozers een aantal huizen, volgens Palestijnse bronnen. De Israeliers zouden ook hebben geschoten en daarbij zouden drie Palestijnen zijn gedood en één gewond zijn geraakt. Ook zijn Israeliers vanochtend vroeg een vluchtelingenkamp in Jenin op de Westelijke Jordaanoever binnengevallen. Over doden of gewonden is nog niets bekend.

Gisteravond besloot het Israelische veiligheidskabinet dat de militaire druk op de Palestijnen zal worden opgevoerd. Dat staat in een verklaring die na de bijeenkomst van het kabinet is uitgegeven. De acties zullen zich vooral richten op militante groeperingen die de afgelopen weken aanslagen hebben gepleegd op Israëlische doelen.