Rapper ISMO alsnog veroordeeld wegens antisemitische uitingen

IN ANTISEMITISME / Door: ROEL ABRAHAM / 22 feb 2017 CIDI

Hij is een terugkerend ‘fenomeen’ in onze berichten, de beroemde Nederlands-Marokkaanse rapper Ismo. Zijn teksten gericht tegen homo’s en joden bezorgden hem bij veel van zijn fans een heldenstatus maar bij het grote publiek kon hij rekenen op afgrijzen. Nu dus ook bij de rechtbank. Werd hij in eerste instantie nog vrijgesproken omdat de rechter zijn uitspraken “Flikkers geef ik geen hand” en “Ik haat die fucking joden nog veel meer dan nazi’s” afdeed als onschuldig huppelende dichtregels van een poëet, een kunstenaar, de rechter die de hoger beroepzaak behandelde dacht daar anders over.

Niet alleen moet hij een boete van 1500 euro betalen, hij moet ook zijn gewraakte YouTube-video Eenmans, die al sinds 2014 online staat – en al 7 miljoen keer bekeken is –  van internet verwijderen. Dat laatste is voor hem een échte straf. Via instagram protesteert hij hier dan ook fel tegen. Hij zegt daar: “heb hard gewerkt om te komen waar ik nu sta en heb zelfs in me track #Media (ander woord voor video, RA) geroepen “ik heb niks tegen joden” maar toch word ik voor allebei de uitlatingen schuldig bevonden ?? De boete vind ik niet eens erg maar de vraag om #EENMANS te verwijderen van youtube gaat te ver aangezien er zoveeeel liedjes op youtube staan waar Joden wel echt beledigd en bedreigd worden en waar Homos wel echt duidelijk beledigd worden en die rappers zijn nooit aangeklaagd of hun is nooit gevraagd een video te verwijderen ? Dit is onderdrukking en ik wil dat iedereen die mij steunt iets post of tweet met de hashtag want ik ga dit niet laten gebeuren maar heb jullie hierbij nodig ! #EENMANSMOETBLIJVEN.”

In 2014 legde hij nog uit dat “Ik haat die fucking joden” helemaal niet zo kwaad bedoelt is als het kennelijk overkomt. Hij vertelde toen, vermoedelijk met glanzende ogen en een snik in zijn stem het volgende: “Nee, Ik zeg ik haat die focking Joden nog veel meer dan de nazi’s, klopt. Voor mij, als ik mijn mening mag uiten, van mij mogen alle zionistische Joden doodvallen. Dat is mijn mening, daar sta ik ook gewoon achter hoor. Ik haat zionisten. Ik haat iedereen die Palestina kapot wil maken of die mijn broeders iets wil aandoen (…) Ik kom op voor mijn broeders, daarom zeg ik ook ik haat die Joden.”

Op 9 mei 2014 deed CIDI aangifte tegen rapper Ismo.

Bronnen: instagram, YouTube, BN de Stem, Nu.nl, Telegraaf, Puna