Rapper ISMO gaat in cassatie tegen veroordeling

IN ANTISEMITISME / Door: ROEL ABRAHAM / 27 feb 2017 CIDI

Rapper Ismo, die veroordeeld is voor het beledigen van homo’s en Joden, gaat in cassatie tegen de uitspraak van de rechter.
Hij vindt het vervelend dat de ophef hem minder boekingen heeft opgeleverd maar is blij met de massale steun van zijn fans.
Hij had het allemaal niet zo bedoeld, uiteraard. Met “Ik geef flikkers geen hand” bedoelde hij ook helemaal geen homoseksuele medemensen maar akelige types die de boel belazeren. Hoe hij “Ik haat die focking Joden nog erger dan de nazi’s” vriendelijk wil uitleggen is helaas niet bekend.
Hij vindt dat hij moeten kunnen zeggen wat hij wil, “als kunstenaar”.
Het in de media naar voren gebrachte “feit” dat hij zijn video mag laten staan wanneer hij 500 euro overmaakt aan het Openbaar Ministerie bestrijden we. Die 500 euro voorwaardelijke boete moet hij betalen wanneer hij de video online laat staan, maar dat ontslaat hem niet van de verplichting deze alsnog te verwijderen. Dat verwijderen is namelijk ingebed in de strafmaat als bijzondere voorwaarde. Pijnlijk is het wel dat de straf pas ingaat nadat de veroordeling onherroepelijk is verklaard en dat is nu dus uitgesteld tot na de cassatie. Dit kan wel driekwart jaar duren. CIDI kijkt met vertrouwen uit naar de uitspraak van de Hoge Raad.

Bronnen: BN de Stem, advocaat