Prof. Robbie Sabel spreekt 8 november op het CIDI-symposium

Op 8 november aanstaande is in Den Haag het CIDI-Symposium100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten. Meerdere sprekers van internationale naam en faam zullen hun visie geven op de honderd jaar die sinds de Balfour-verklaring zijn verstreken, en hun perspectieven delen over de uitdagingen die Israel de komende tijd te wachten staan. Graag stellen we alvast één van de sprekers van het symposium aan u voor.

Robbie Sabel is een Israelische topdiplomaat en hoogleraar internationaal recht aan de Hebrew University in Jeruzalem. Hij was van 1985 tot 1993 Juridisch adviseur voor het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken en eerder politiek raadgever van de Israelische ambassade in Washington. Ook was hij onderdeel van de Israelische delegatie bij de Algemene Vergadering van de VN, bij de vredesbesprekingen met Egypte en Jordanië en met de Palestijnen bij de vredesconferentie in Madrid in 1991.

Op 8 november zal Robbie Sabel op het CIDI-symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten spreken. Zijn lezing zal ingaan op de relevantie van internationaal recht in het Midden-Oosten in 1917 en de relevantie ervan vandaag de dag. Reserveer nu je ticket!