Ronny Naftaniel

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 11 mrt 2010 AMSTERDAM CIDI EU VREDESPROCES

Ronny Naftaniel, senior adviseurRonny Naftaniel (Amsterdam, 1948) studeerde economie in Amsterdam en sloot in 1976 zijn studie cum laude af. Hij was ondermeer docent aan de Christelijke Sociale Academie te Amsterdam en eigenaar van een bedrijf in artikelen voor de sigarenindustrie, de Handelsvereniging v/h B.Stuiver.

In 1974 was hij een van de oprichters van de Werkgroep Israel, die streefde naar een twee staten oplossing voor Israel en het Palestijnse volk. In 1980 werd Naftaniel directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) in Den Haag, dat tot doel heeft op te komen voor het recht van Israel en het Joodse volk om in vrede en veiligheid te leven. Tevens keert de organisatie zich tegen alle vormen van racisme. Na zijn aftreden in maart 2013 bleef Naftaniel als senior adviseur verbonden aan CIDI.

In 1993 werd Naftaniel benoemd tot vice-voorzitter van het Europees Joods Informatie Centrum in Brussel. In 2002 werd hij voorzitter van het Joods Humanitair Fonds, dat geld ter beschikking stelt aan educatieve en respect bevorderende projecten in Oost-Europa. Daarnaast is hij penningmeester van het van het Centraal Joods Overleg en ere-voorzitter van Magen David Adom Nederland. In 1999 en 2000 was hij één van de belangrijke onderhandelaars met de overheid en de financiële wereld over de teruggave van de Joodse oorlogstegoeden. Als directeur van CIDI heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Volg mij op