Schrijf je nu in voor de CIDI-collegereeks 2019!

IN EDUCATIE / Door: ELKAN VAN DER RAAF / 15 nov 2018 CIDI ONDERWIJS

Om de kennis van Nederlandse studenten over het Palestijns-Israelische conflict te vergroten en om het debat te verdiepen, biedt CIDI sinds 1988 een collegereeks aan over Israels politieke situatie. De colleges zijn bedoeld voor studenten met een bijzondere interesse voor Israel en het Midden Oosten. Op de woensdagen van 9 januari tot en met 13 maart, van 10.00 tot 12.30, in het Rabin Centrum voor Cultuur en Educatie (CIDI-gebouw) te Den Haag. Voor studenten is de reeks gratis te volgen, CIDI vrienden betalen 100 euro en toehoorders 130 euro.

De docenten/sprekers zijn merendeels academici (hoogleraren en universitair docenten) verbonden aan verschillende universiteiten in Nederland en experts op deelterreinen van de politieke situatie in het Midden-Oosten. De docenten/sprekers bepalen zelf de inhoud van hun colleges. De reeks is van universitair niveau maar ook toegankelijk voor studenten van hogescholen en toehoorders. Een reader met de belangrijkste historische documenten (VN-resoluties, vredesverdragen e.d.) zal beschikbaar zijn vanaf het eerste college.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar cidi@cidi.nl.

Universiteiten kennen geregeld studiepunten toe aan studenten die deze collegereeks volgen en afsluiten met een paper. Regel dit zelf met je universiteit. Mocht de universiteit of hogeschool van de student wensen dat CIDI het paper van de student zal beoordelen dan is dit altijd mogelijk. De onderwerpen van de reeks zijn ook dit jaar weer divers en zullen toegelicht worden door academici en deskundigen op gebied van het Midden-Oosten: