Sectie: Israel

 • Gabi Ashkenazi op bezoek in Griekenland

  IN ISRAEL / 27 okt 2020
  De Israelische minister van Buitenlandse Zaken heeft een bezoek gebracht aan Athene, en daar gesproken met zijn ambtsgenoten uit Griekenland en Cyprus. Daar spraken zij over gaswinning, energiedeals en de dreiging vanuit Turkije.
 • Normalisatie en samenwerking met Soedan: praktische uitwerkingen

  IN ISRAEL / 26 okt 2020
  De aangekondigde normalisatie met Soedan is niet alleen van symbolisch en historisch belang, maar levert ook praktische voordelen op voor beide landen.
 • President Trump kondigt vrede tussen Soedan en Israël aan

  IN ISRAEL / 24 okt 2020
  Soedan gaat vrede sluiten met Israël. Dat maakte de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag bekend, nadat hij het Afrikaanse land van de lijst van staatsterreursponsors heeft gehaald. Soedan heeft hiertoe 335 miljoen dollar overgemaakt ter compensatie voor terreurslachtoffers.
 • Twee raketten vanuit Gaza op Ashkelon afgevuurd

  IN ISRAEL / 23 okt 2020
  Donderdagavond zijn twee raketten vanuit de Gazastrook op de stad Ashkelon in Israël afgevuurd. In antwoord hierop heeft de Israëlische luchtmacht posities van Hamas getroffen.
 • Israel en VAE ondertekenen meerdere overeenkomsten

  IN ISRAEL / 21 okt 2020
  Met een warm welkom arriveerde een delegatie vanuit de Verenigde Arabische Emiraten dinsdag in Israel. De twee landen sloten meerdere overeenkomsten.
 • Israel en Bahrein tekenen vredesakkoord in Manama

  IN ISRAEL / 21 okt 2020
  Op zondag 18 oktober tekenden Israel en Bahrein een formele verklaring van vrede en diplomatieke betrekkingen in de Bahreinse hoofdstad Manama. De banden tussen de twee landen zijn hiermee formeel vastgelegd.
 • Raketaanval na ontdekking infiltratietunnel uit Gaza

  IN ISRAEL / 21 okt 2020
  Nadat het Israëlische leger dinsdagavond bekendmaakte een infiltratietunnel vanuit de Gazastrook te hebben ontdekt, heeft vanuit de kustenclave een raketaanval op Zuid-Israël plaatsgevonden.
 • Raketaanval op Netiv HaAsara vrijdagavond

  IN ISRAEL / 16 okt 2020
  Vrijdagavond om negen uur is een raket vanuit de Gazastrook op het Israëlische dorp Netiv HaAsara afgevuurd. Het Israëlische leger heeft niet op de beschieting gereageerd.
 • Meer dan 5.000 huizen in nederzettingen goedgekeurd

  IN ISRAEL / 16 okt 2020
  De Israelische regering heeft op de dag van de Knessetstemming over het vredesverdrag met de VAE duizenden huizen in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever goedgekeurd. Het gaat zowel om bouwvergunningen voor nieuwe huizen als legalisering van reeds bestaande, oorspronkelijk illegale woningbouw.
 • Israëlische Knesset stemt in met vredesdeal VAE

  IN ISRAEL / 15 okt 2020
  Een grote meerderheid van de Knesset heeft ingestemd met het vredesakkoord met de Verenigde Arabische Emiraten. Na Egypte en Jordanië zijn zij nu het derde Arabische land dat officiëel diplomatieke banden heeft met de Joodse staat.