Sectie: Israel

 • Twee raketten voor de kust van Ashdod neergekomen

  IN ISRAEL / 18 jan 2021
  In de nacht van zondag op maandag zijn vanuit de Gazastrook twee raketten richting Ashdod afgevuurd. De projectielen kwamen voor de kust van de Israëlische stad neer. In antwoord op de beschieting heeft de Israëlische luchtmacht tunnelworkshops van Hamas getroffen.
 • Meerdere locaties in oosten van Syrië gebombardeerd

  IN ISRAEL / 14 jan 2021
  Bij een vermeend Israëlische luchtaanval in de nacht van dinsdag op woensdag zijn onder andere Iraanse wapenopslagplaatsen in het oosten van Syrië getroffen. Een anonieme Amerikaanse inlichtingenfunctionaris beweert dat het bombardement is besproken door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken […]
 • Yesh Atid en Telem gaan uit elkaar

  IN ISRAEL / 12 jan 2021
  De twee centristische partijen, die samen als één fractie oppositie voerden tegen premier Benjamin Netanyahu, gaan hun eigen weg. Moshe Ya’alon, de leider van Telem, wil na drie verkiezingen samen met Yair Lapid, nu zelf de kar trekken.
 • PA en Jordanië beschuldigen Israel van het ‘verjoodsen’ van de Westmuur

  IN ISRAEL / 11 jan 2021
  Zowel de Palestijnen als Jordanië beschuldigen Israel van het ‘verjoodsen’ van het plein bij de Westmuur. Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken roept de VN-Veiligheidsraad op om de "bezettingsmacht te laten stoppen met haar misdaden tegen de Al-Aqsamoskee".
 • Vermeende Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus

  IN ISRAEL / 7 jan 2021
  Volgens Syrische staatsmedia hebben woensdagavond laat Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus plaatsgevonden. Getroffen locaties zouden door Iraanse troepen worden gebruikt en zijn in het verleden al eerder getroffen.
 • ‘Israel heeft in het geheim vaccins aan Palestijnse Autoriteit overgedragen’

  IN ISRAEL / 7 jan 2021
  De afgelopen weken heeft Israel meerdere doses van het vaccin tegen coronavirus overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit, zo bericht journalist Gal Berger. Beide kanten hebben dit stilgehouden. De doses zijn voor "humanitaire en ongebruikelijke gevallen". Onduidelijk is nog wie de […]
 • Israel opnieuw in lockdown

  IN ISRAEL / 6 jan 2021
  Waar Europa nog in de tweede lockdown zit, gaat Israel vanaf vrijdag een nieuwe lockdown in. Ondanks de massale vaccinatiecampagne in het land, besloot het kabinet om alsnog het land wederom verder op slot te gooien.
 • Israelische vaccinatiecampagne voorbeeld voor de wereld

  IN ISRAEL / 5 jan 2021
  De Israelische vaccinatiecampagne tegen COVID-19 wordt wereldwijd aangehaald als voorbeeld van hoe het wèl moet. Terwijl Nederland als enige land van Europa nog steeds moet beginnen haar bevolking in te enten, is in Israel al zo’n 15% van de bevolking […]
 • Burgemeester Huldai van Tel Aviv richt nieuwe partij op

  IN ISRAEL / 30 dec 2020
  Burgemeester Ron Huldai van Tel Aviv kondigde dinsdagavond een nieuwe centrumlinkse partij aan: De Israeli’s. Bij de presentatie kondigde justitieminister Avi Nissenkorn (tot voor kort Blauw Wit) zich aan te sluiten bij De Israeli’s als nummer twee.
 • Wapendepot bij Zabadani gebombardeerd

  IN ISRAEL / 30 dec 2020
  Volgens Syrische staatsmedia heeft de Israëlische luchtmacht in de nacht van dinsdag op woensdag luchtaanvallen uitgevoerd nabij Zabadani en Damascus. Vermoedelijk is een wapenlevering bestemd voor Hezbollah getroffen.