Sectie: Israel

 • Getuige Netanyahu-proces vertelt over ‘corruptie’

  IN ISRAEL / 25 nov 2021
  Een getuige in het corruptieproces tegen voormalig minister-president Benjamin Netanyahu is helder; het ging Netanyahu om beeldvorming.
 • Dolende Britten zoeken steun bij Israel

  IN ISRAEL / 23 nov 2021
  De Israelische president Isaac Herzog heeft een bezoek gebracht aan het Verenigd Koninkrijk. Daar sprak hij onder meer met parlementsleden, premier Boris Johnson, Prins Charles en met notabelen uit de Joodse gemeenschap.
 • Aanslag Hamas schokt Jeruzalem

  IN ISRAEL / 22 nov 2021
  In Jeruzalem werden meerdere mensen neergeschoten door een Palestijnse terrorist die lid was van Hamas. Een van de slachtoffers overleefde de aanslag niet.
 • Gantz binnenkort naar Marokko

  IN ISRAEL / 16 nov 2021
  De Israelische minister van Defensie Benny Gantz zal binnenkort een bezoek brengen aan Marokko. Daar zullen de twee landen een defensie-overeenkomst tekenen.
 • Knesset neemt begroting voor 2022 aan

  IN ISRAEL / 5 nov 2021
  Na meer dan 3,5 jaar zonder begroting heeft Israel nu weer een begroting voor zowel 2021 als 2022. In een marathonsessie, met meer dan honderden stemmingen, nam de Knesset deze begrotingen aan.
 • Israel kondigt duurzaamheidsplan voor 2050 aan

  IN ISRAEL / 29 okt 2021
  In aanloop naar 'Glasgow 2021', een gigantische klimaattop in Schotland, kondigt Israel een ambitieus klimaatplan aan.
 • Israel classificeert zes Palestijnse ngo’s als terreurorganisaties

  IN ISRAEL / 25 okt 2021
  Israel heeft zes Palestijnse ngo's geclassificeerd als terreurorganisaties. Deze ngo's opereren als een tak van de terreurorganisatie PFLP. Onder meer Al-Haq, Addameer, Defence for Children - Palestine, UAWC vallen onder deze nieuwe Israelische kwalificatie.
 • Bennett op bezoek bij Poetin

  IN ISRAEL / 22 okt 2021
  De Israelische premier Bennett heeft vandaag een flitsbezoek gebracht aan Rusland. In Sotsji ontmoette hij de Russische president Poetin. De twee hebben gesproken over Iran, Syrië en andere regionale kwesties.
 • Status van 4000 Palestijnen op Westoever gelegaliseerd

  IN ISRAEL / 20 okt 2021
  De Israelische regering heeft groen licht gegeven voor de legalisering van de status van 4000 Palestijnen die woonachtig zijn op de Westoever. Zij krijgen identiteitskaarten van de Palestijnse Autoriteit krijgen en zullen worden ingeschreven in het bevolkingsregister.
 • Israel en de VAE willen samen naar de Maan gaan

  IN ISRAEL, MIDDEN-OOSTEN / 20 okt 2021
  Israel en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) slaan de handen ineen en willen samen de vlag van hun naties op de Maan plantten in 2024. Naar verluid wordt vandaag het contract getekend waarin de beide landen een volgende stap in […]