Sectie: Israel

 • Syrische luchtafweer zet raketalarm in Israël in werking

  IN ISRAEL / 23 apr 2021
  Bij een vermeend Israëlische luchtaanval in de nacht van woensdag op donderdag, trad de Syrische luchtafweer in werking. Een van de afweerraketten is in de lucht in de buurt van Dimona ontploft, wat het raketalarm in werking zette. In antwoord […]
 • Anti-Netanyahu-blok grijpt de macht in de Knesset

  IN ISRAEL / 20 apr 2021
  Een formele stemming voor de eerste Knessetcommissie die gevormd moet worden na de verkiezingen draaide uit op een politiek drama voor premier Benjamin Netanyahu. De partijen die tegen hem gekant zijn kregen een meerderheid in de Commissie van Regelingen, de […]
 • Soedan schrapt boycot-wet tegen Israël

  IN ISRAEL / 20 apr 2021
  Maandag heeft Soedan officieel besloten de boycot-wet tegen Israël nietig te verklaren. Het schrappen van de wet is onderdeel van de normalisatie tussen de twee landen onder de Abraham-akkoorden.
 • Israel trekt banden verder aan met Mediterrane buren

  IN ISRAEL / 19 apr 2021
  Al jaren worden de banden tussen Israel, Cyprus en Griekenland sterker en sterker. Recentelijk hebben zij weer een stap gezet tot een diepere samenwerking tussen de drie landen. De gesprekken in Paphos leken vooral gericht op regionale boeman Turkije.
 • Raketaanval vanuit Gaza tijdens sjabbat

  IN ISRAEL / 17 apr 2021
  Afgelopen vrijdag tijdens Sjabbat is vanuit de Gazastrook een raket op Israël afgevuurd. In antwoord op de beschieting heeft de Israëlische luchtmacht meerdere posities van Hamas in Gaza getroffen.
 • Palestijnse terroristen sluiten Jom Ha’atsmaoet af met raketaanval

  IN ISRAEL / 16 apr 2021
  Donderdagavond, op Jom Ha'atsmaoet, is vanuit de Gazastrook een raket op Sderot in Israël afgevuurd. In antwoord hierop heeft de Israëlische luchtmacht posities van Hamas getroffen.
 • Israel viert de onafhankelijkheid weer zoals vanouds

  IN ISRAEL / 15 apr 2021
  Na een jaar van lockdowns keren Israeli's en masse terug naar de parken en de natuur om daar gezamenlijk onder het genot van een goede barbecue de onafhankelijkheid te vieren.
 • Israel 73 jaar: het land in cijfers

  IN ISRAEL / 15 apr 2021
  Jaarlijks brengt het Israelische Centraal Bureau voor de Statistiek cijfers uit naar aanleiding van Jom Ha'atsmaoet. De staat Israel bestaat nu 73 jaar en kent 9,3 miljoen inwoners.
 • Opnieuw aanval op Israelisch schip

  IN ISRAEL / 15 apr 2021
  Enkele weken nadat de Helios Ray werd aangevallen, kreeg nu het zusterschip Hyperion Ray te maken met een onverwachte aanval. Analisten stellen dat de Iraanse Revolutionaire Garde verantwoordelijk is.
 • Israel herdenkt gevallenen op Jom Hazikaron

  IN ISRAEL / 14 apr 2021
  Op Jom Hazikaron herdenkt Israel de gevallen soldaten, agenten en burgers in de oorlogen en bij terroristische aanslagen. Dit jaar herdenkt men 23,928 gevallen soldaten en ruim drieënhalf duizend slachtoffers van terreur, waaronder 28 Israelis van Nederlandse afkomst.