Sectie: Israel

 • Machtsblokken voor en tegen Netanyahu in beeld

  IN ISRAEL / 24 feb 2021
  Nu de Israelische verkiezingen nog een maand op zich laten wachten, beginnen er de eerste duidelijke vormen van samenwerking te ontstaan. Wederom heeft de Likoed steun gekregen van de twee ultraorthodoxe partijen.
 • Israel stuurt meer dan 100.000 vaccins naar het buitenland

  IN ISRAEL / 24 feb 2021
  Nadat Israel al duizenden vaccins stuurde naar de Palestijnse gebieden, stuurt het land nu vaccins naar ongeveer vijftien landen, naar verluidt in ruil voor diplomatieke steun. Onder andere Italië, Tsjechië, Tsjaad en Honduras zouden Moderna-vaccins ontvangen van Jeruzalem.
 • Equatoriaal-Guinea gaat ambassade naar Jeruzalem verhuizen

  IN ISRAEL / 19 feb 2021
  Equatoriaal-Guinea gaat zijn ambassade naar Jeruzalem verhuizen. Dat meldt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu na een telefoongesprek met de Equatoriaal-Guinese president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
 • Gevangenenruil tussen Israel en Syrië dankzij tussenkomst van Rusland

  IN ISRAEL / 19 feb 2021
  Afgelopen week werd er een gevangenenuitruil tussen Israel en Syrië afgesproken. Dit om een vrouw die per ongeluk in Syrië was beland te bevrijden.
 • President Biden belt met premier Netanyahu

  IN ISRAEL / 18 feb 2021
  Er was al lichte paniek ontstaan in de Israelische media, maar een maand na zijn aantreden als president heeft Joe Biden de Israelische premier Benjamin Netanyahu gebeld. De twee heren hebben gesproken over Iran, het vredesproces en de sterke banden […]
 • Israel gaat langzaam (opnieuw) open

  IN ISRAEL / 16 feb 2021
  Nu de vaccinatiegraad snel omhooggaat in Israel, heeft het kabinet besloten om sportscholen en winkels weer open te laten gaan. Sportscholen, winkels, hotels en musea gaan weer open, maar alleen voor gevaccineerden en mensen met een negatief testresultaat.
 • Vermeend Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus

  IN ISRAEL / 15 feb 2021
  In de nacht van zondag op maandag hebben volgens Syrische staatsmedia Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus plaatsgevonden. Verschillende aan Iran gelinkte locaties zouden zijn getroffen.
 • ICC: organisatie is bevoegd om een klacht van de Palestijnen tegen Israel te behandelen

  IN ISRAEL / 7 feb 2021
  Het ICC maakte vrijdag bekend dat het zich bevoegd vindt in de zaak van de Palestijnse Autoriteit tegen Israel. De rechters gaven de aanklager groen licht om de zaak in behandeling te nemen en met een onderzoek te beginnen. Israel […]
 • Vermeend Israëlische luchtaanvallen in het zuiden van Syrië

  IN ISRAEL / 5 feb 2021
  Op de late woensdagavond hebben volgens Syrische staatsmedia Israëlische luchtaanvallen rondom Damascus en in het zuiden van Syrië plaatsgevonden. Verschillende posities gelinkt aan de Iraanse Revolutionaire Garde en Hezbollah zouden zijn getroffen. Volgens Syrisch staatsmedium SANA werd de aanval uitgevoerd […]
 • 39 partijen doen mee aan de Israelische verkiezingen

  IN ISRAEL / 5 feb 2021
  Het definitieve aantal partijen dat meedoet aan de Israelische verkiezingen is bekend. Maar liefst 39 partijen doen een gooi naar de Knesset. Toch verwachten analisten dat maar ongeveer dertien van hen een reële kans maken om in de Knesset te […]