Sectie: Israel

 • Raketaanval op Sderot tijdens coronacrisis

  IN ISRAEL / 27 mrt 2020
  Terwijl de hele wereld met de coronacrisis worstelt, hebben terroristen vrijdagavond vanuit de Gazastrook een raketaanval op de Israëlische stad Sderot uitgevoerd.
 • Gantz voorzitter, Blauw Wit versplintert

  IN ISRAEL / 26 mrt 2020
  Benny Gantz wordt nieuwe Knesset-voorzitter, met steun van rechts blok. De fracties van Yair Lapid (Yesh Atid) en Moshe Ya'alon (Telem) stappen uit Blauw Wit.
 • Knesset-voorzitter Edelstein treedt af

  IN ISRAEL / 25 mrt 2020
  Woensdagochtend is Knesset-voorzitter Yuli Edelstein afgetreden. Hij weigert op bevel van het Hooggerechtshof zijn opvolger te laten verkiezen. Er is nog nooit eerder een voorzitter van het Knesset afgetreden. Edelstein (Likoed) had op maandag bevel gekregen van het Hooggerechtshof om […]
 • El Al stuurt reddingsvluchten naar Peru, Australië en elders

  IN ISRAEL / 24 mrt 2020
  Dinsdagochtend landde na 17 uur vliegen een reddingsvlucht van El Al in Perth, op de westkust van Australië. Het was de eerste lijnvlucht ooit uitgevoerd tussen de twee landen. Woensdagochtend keert terug de Boeing 787 terug met zo’n 230 gestrande […]
 • Israël en PA zetten gezamenlijk commandocentrum op om corona te bestrijden

  IN ISRAEL / 19 mrt 2020
  Israël en de Palestijnse Autoriteit werken samen om het coronavirus te bestrijden. De twee partijen hebben een gezamenlijk commandocentrum opgezet, om hun acties tegen het virus te coördineren.
 • IDF: Hezbollah en Assad zitten achter verijdelde scherpschuttersbeschieting

  IN ISRAEL / 18 mrt 2020
  Volgens het Israëlische leger zitten terreurgroep Hezbollah en het Syrische regeringsleger achter de poging tot een scherpschuttersbeschieting die verijdeld is door een aanval door een Israëlische helikopter.
 • Gantz reikt elleboog naar alle partijen

  IN ISRAEL / 16 mrt 2020
  Israelisch president Reuven Rivlin heeft partijleider Benny Gantz van Blauw Wit benoemd om een regering te formeren. 61 van de 120 Knesset-leden steunen Gantz als formateur. Zittend premier Netanyahu kreeg de steun van 58 leden. Volgens de Israelische wet moet […]
 • Nieuwe Knesset vandaag ingezworen

  IN ISRAEL / 16 mrt 2020
  Om 15:00 uur vanmiddag Nederlandse tijd wordt de 23ste Knesset ingezworen. In verband met de coronacrisis is de beëdiging een ingewikkelde operatie.
 • Netanyahu wil coronakabinet

  IN ISRAEL / 13 mrt 2020
    Donderdagavond heeft Benjamin Netanyahu, demissionair premier van Israel, een oproep gedaan voor een regering van nationale eenheid. Hij pleitte voor een tijdelijk noodkabinet “met vertegenwoordigers van het hele politieke spectrum” om maatregelen te kunnen treffen tegen de coronapandemie. Er […]
 • Israël beschuldigd van luchtaanvallen in Centraal en Zuid-Syrië

  IN ISRAEL / 5 mrt 2020
  Volgens Syrische staatsmedia heeft Israël in de nacht van woensdag op donderdag luchtaanvallen uitgevoerd in Centraal en Zuid-Syrië. De aanvallen zouden bij Homs en Quneitra hebben plaatsgevonden.