Sharon wellicht zelf naar Arabische top

NOS Nieuws

Premier Sharon van Israel denkt erover om zelf naar de Arabische top in Libanon af te reizen. Hij weet nog steeds niet of hij de Palestijnse leider Arafat ook toestemming zal geven om daarheen te reizen. Arafat zit al maanden vast in Ramallah.

Sharon heeft deze week met Amerikaanse vertegenwoordigers gepraat en die heeft hij verteld dat hij graag zelf de gelegenheid zou krijgen in Libanon het Israelische standpunt uit te leggen. Sharon heeft de Amerikanen gevraagd er bij de Arabische landen op aan te dringen zijn initiatief te ondersteunen.

De Amerikaanse regering heeft op haar beurt Sharon te verstaan gegeven dat hij serieus moet overwegen ook Arafat naar Libanon te laten gaan. De Arabische top wordt woensdag en donderdag gehouden. Dan bespreken de Arabische landen een vredesplan voor het Midden-Oosten.

Twee doden

Vandaag vielen twee Palestijnse doden in de Gazastrook. Zij werden doodgeschoten toen zij Israelische militairen aanvielen. Dat heeft het Israelische leger gezegd. De Palestijnen gooiden granaten naar een Israelisch legervoertuig bij de joodse nederzetting Dugit.