Steekwoord: Benny Gantz

 • Gantz binnenkort naar Marokko

  IN ISRAEL / 16 nov 2021
  De Israelische minister van Defensie Benny Gantz zal binnenkort een bezoek brengen aan Marokko. Daar zullen de twee landen een defensie-overeenkomst tekenen.
 • Gantz op bezoek bij Abbas in Ramallah

  IN ISRAEL / 30 aug 2021
  De Israelische minister van Defensie Benny Gantz en de Palestijnse president Abbas hebben elkaar ontmoet in Ramallah. Zij spraken over de economie en veiligheidssituatie op de Westelijke Jordaanoever.
 • Gantz waarschuwt Iran over kernwapens

  IN ISRAEL / 5 jul 2021
  De Israelische minister van Defensie Benny Gantz heeft in een tv-interview benadrukt dat Iran onder geen beding een kernwapen in handen mag krijgen. Hij stelde dat Israel alles zal doen om dat te voorkomen.
 • Gantz brengt bezoek aan de Verenigde Staten

  IN ISRAEL / 4 jun 2021
  Minister van Defensie Benny Gantz brengt, daags na het sluiten van een nieuwe coalitiedeal, een bezoek aan de Verengde Staten. Daar gaat hij in gesprek over de alliantie tussen Israel en de VS, de heropbouw van Gaza en de Iran-deal.
 • Yesh Atid en Telem gaan uit elkaar

  IN ISRAEL / 12 jan 2021
  De twee centristische partijen, die samen als één fractie oppositie voerden tegen premier Benjamin Netanyahu, gaan hun eigen weg. Moshe Ya’alon, de leider van Telem, wil na drie verkiezingen samen met Yair Lapid, nu zelf de kar trekken.
 • Opnieuw uitstel begrotingsdeadline Israel?

  IN ISRAEL / 21 dec 2020
  Zondagavond diende Blauw Wit een voorstel in om opnieuw de begrotingsdeadline over 2020 en die van 2021 uit te stellen. Met nog geen 48 uur te gaan voordat de regering anders automatisch valt, proberen Likoed en Blauw Wit nog verwoed […]
 • Nieuwe Israelische verkiezingen op het nippertje voorkomen

  IN ISRAEL / 25 aug 2020
  Slechts enkele uren voor de deadline stemde het Israelische parlement, de Knesset, maandagavond definitief in met het voorstel om de presentatie van de begroting uit te stellen. Als het voorstel het niet gehaald had voor middernacht, waren er automatisch verkiezingen […]
 • Israëlisch parlement neemt aanpassing aan ‘Noorse’ wet aan

  IN ISRAEL / 16 jun 2020
  Maandag heeft de Knesset een wet aangenomen die het mogelijk maakt voor meer ministers om hun Knessetzetel af te staan. De zogenaamde uitgebreide 'Noorse' wet is met 66 voorstemmen goedgekeurd door het Israëlische parlement.
 • Helft Israeli’s steunt Israelische soevereiniteit op Westoever

  IN ISRAEL / 4 jun 2020
  De helft van de Israeli's steunt het plan om Israelische soevereiniteit toe te passen op delen van de Westelijke Jordaanoever. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde opiniepeiling van het Israel Democracy Institute (IDI). Circa de helft van de voorstanders denkt dat dit […]
 • Gantz: relaties Israël en Nederland gaan verder versterkt worden

  IN NEDERLAND / 19 mei 2020
  De "geweldige bilaterale relaties" tussen Israël en Nederland gaan verder versterkt worden. Dat laat de nieuwe Israëlische minister van Defensie en plaatsvervangend premier Benny Gantz weten na een telefoongesprek met de Nederlandse premier Mark Rutte.