Steekwoord: Gaza

 • Egypte waarschuwt Hamas te stoppen met terreurballonnen

  IN ISRAEL / 13 aug 2020
  Egypte roept Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen op te stoppen met het oplaten van terreurballonnen vanuit de Gazastrook. Ondanks meerdere vergeldingsacties door Israël, worden de ballonnen met geïmproviseerde explosieven nog steeds opgelaten.
 • NU.nl past video over terreurballonnen aan na kritiek CIDI

  IN NEDERLAND / 12 aug 2020
  Opnieuw heeft een journalistiek medium berichtgeving over Israel aangepast, nadat CIDI wees op onjuistheden. Nieuwssite NU.nl noemde plaatsen in Zuid-Israel in een dinsdagmiddag gepubliceerde video 'Joodse nederzettingen'. Hoewel 'nederzetting' gebruikt kan worden als synoniem voor stad of dorp, wordt het […]
 • In antwoord op terreurballonnen sluit Israël Kerem Shalom-grensovergang met Gaza

  IN ISRAEL / 11 aug 2020
  In antwoord op het oplaten van terreurballonnen vanuit de Gazastrook, sluit Israël de Kerem Shalom-grensovergang met de kustenclave. "Als Hamas niet stopt met het oplaten van ballonnen, zullen we met grote kracht antwoorden", aldus de Israëlische defensieminister Gantz.
 • Gazaanse facties zoeken de escalatie met Israël op

  IN ISRAEL / 10 aug 2020
  De Gazaanse facties zoeken de escalatie met Israël op. Al een aantal dagen is vrijwel dagelijks sprake van provocaties door milities vanuit de Gazastrook. De Libanese krant Al-Akhbar meldt dat Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen binnenkort het staakt-het-vuren willen beëindigen. 
 • Veldbranden in Israël na oplaten terreurballonnen in Gaza

  IN ISRAEL / 7 aug 2020
  Donderdag was sprake van meerdere veldbranden in Zuid-Israël, nadat in Gaza ballonnen met geïmproviseerde explosieven en vuurbommen waren opgelaten. In antwoord op de terreurballonnen, heeft de Israëlische luchtmacht ondergrondse infrastructuur van Hamas gebombardeerd.
 • Nepnieuws: AD geeft Israel de schuld van dood Palestijnse baby’s

  IN NEDERLAND / 3 aug 2020
  Opnieuw verspreidt een landelijke krant nepnieuws over Israel. Het Algemeen Dagblad (AD) gaf de Joodse staat afgelopen weekend de schuld van de dood van twee Palestijnse baby's in de Gazastrook. De baby's, die een hartaandoening hadden, zouden volgens de krant zijn […]
 • Negen uur ’s avonds raketaanval op Sderot

  IN ISRAEL / 3 aug 2020
  Zondagavond is vanuit Gaza een raket op Sderot afgevuurd. De raketaanval vond om negen uur plaats, een door Palestijnse terroristen regelmatig gebruikt tijdstip.
 • Shin Bet bevestigt overgelopen Hamas-commandant

  IN ISRAEL / 30 jul 2020
  Na weken van geruchten, heeft de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet bevestigd dat een Hamas-commandant is overgelopen. Volgens de Shin Bet is het Hamas-lid op eigen initiatief vanuit Gaza naar Israël gezwommen.
 • Saoedische media claimt Hamas-commandant naar Israël gevlucht

  IN MIDDEN-OOSTEN / 13 jul 2020
  Saoedisch medium Al-Arabiya claimt dat een Hamas-commandant naar Israël is gevlucht. De Palestijnse terreurbeweging ontkent echter de berichtgeving en spreekt van "valse geruchten en leugens".
 • Twee raketaanvallen op Zuid-Israël zondagavond

  IN ISRAEL / 6 jul 2020
  Zondagavond hebben twee raketaanvallen vanuit Gaza op Zuid-Israël plaatsgevonden. In antwoord op de beschietingen, heeft de Israëlische luchtmacht posities in de Gazastrook gebombardeerd.