Steekwoord: Gaza

 • Wie zit er echt achter de raketaanval op Tel Aviv?

  IN ISRAEL / 15 mrt 2019
  Wat is het echte verhaal achter de raketbeschieting op Tel Aviv vanuit Gaza? CIDI belde met kolonel (b.d.) Grisha Yakubovich, militair analist en Midden-Oosten-expert. Hij betwist de officiële verklaring.
 • Onrustig weekeinde bij de Gazastrook

  IN ISRAEL / 10 mrt 2019
  Het was een onrustig weekeinde bij de Gazastrook. Vrijdag waren weer rellen aan de grens waarbij meerdere gewonden vielen, terreurballonnen werden opgelaten en twee gewapende Palestijnen wisten Israel te infiltreren. Daarnaast was er twee keer sprake van een mortieraanval. Gedurende […]
 • Raketaanval vanuit de Gazastrook op Israel

  IN ISRAEL / 7 mrt 2019
  Gisteravond zijn een of mogelijk twee raketten vanuit de Gazastrook op Israel afgevuurd. In antwoord op de raketaanval, heeft de Israelische luchtmacht posities van Hamas in Gaza gebombardeerd.
 • Hamas stuurt aan op escalatie met Israel

  IN ISRAEL / 5 mrt 2019
  Relschoppers in Gaza zijn weer dagelijks actief aan de grens met Israel en ballonnen met explosieven en ontstekingen worden weer in grote getale opgelaten. Hamas legt geen enkele restrictie meer op aan de groepen jongeren die bij het grenshek actief […]
 • VN-Mensenrechtenraad presenteert eenzijdig rapport tegen Israel

  IN ISRAEL / 4 mrt 2019
  Een onderzoekscommissie van de VN-Mensenrechtenraad kwam afgelopen donderdag met een rapport waarin forse kritiek wordt geuit op het Israelische optreden bij de grens van Gaza. In sommige gevallen zou er zelfs sprake kunnen zijn van oorlogsmisdaden of misdaden tegen de […]
 • Twee Gazaanse tunnelgravers omgekomen door gas

  IN MIDDEN-OOSTEN / 11 feb 2019
  Gisteravond zijn twee Palestijnse tunnelgravers omgekomen in een ondergrondse gang tussen Egypte en de Gazastrook. Als oorzaak wordt een "giftig gas" in de tunnel genoemd.
 • Raketaanval uit Gaza beantwoord door tankbeschietingen

  IN ISRAEL / 7 feb 2019
  Gisteravond is een raket vanuit de Gazastrook op Israel afgevuurd. In antwoord op de raketaanval hebben tanks van het Israelische leger posities van Hamas beschoten.
 • Terreurgroepen in Gaza vragen om cryptovaluta

  IN MIDDEN-OOSTEN / 5 feb 2019
  Steeds meer instanties accepteren cryptovaluta als betaalmiddel, en terreurgroepen in de Gazastrook blijven niet achter. Verschillende militante facties hebben een bitcoin-account geopend om donaties te ontvangen.
 • Hamas wijst vijftien miljoen dollar uit Qatar af

  IN ISRAEL / 25 jan 2019
  Nadat het Israelische veiligheidskabinet gisteren goedkeuring had gegeven voor het doorlaten van een tranche van vijftien miljoen dollar tot de Gazastrook, heeft terreurbeweging Hamas - die de kustenclave regeert - het geld afgewezen. Er wordt gevreesd voor een escalatie.
 • Palestijnse scherpschuttersaanval beantwoord door IDF

  IN ISRAEL / 23 jan 2019
  Gisteren heeft vanuit Gaza een scherpschuttersaanval plaatsgevonden op een Israelische militair - die daarbij gewond raakte - bij de grens met Gaza. In antwoord hierop hebben tanks van de IDF Hamas-observatieposten bestookt, waarbij een terrorist is omgekomen. Vermoed wordt dat […]