Steekwoord: Hamas

 • Israel slaat hard terug tegen Hamas

  IN ISRAEL / 14 mei 2021
  Vanuit Gaza zijn meer dan 2000 raketten gelanceerd op Israel. Israel op zijn hand heeft al vele luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van Hamas.
 • Hamas-leider Mohammed Deif dreigt met ‘zware prijs’ voor Israël

  IN ISRAEL / 5 mei 2021
  Naar aanleiding van spanningen in Oost-Jeruzalem, dreigt leider van de gewapende tak van Hamas Mohammed Deif dat Israël een "zware prijs" zal betalen als de "agressie" tegen Palestijnen in Oost-Jeruzalem niet stopt.
 • Palestijnse verkiezingen zoals verwacht afgelast

  IN MIDDEN-OOSTEN / 30 apr 2021
  Palestijns president Mahmoud Abbas heeft bevestigd dat de op 22 mei aangekondigde Palestijnse parlementsverkiezingen voor de achtste keer sinds 2010 afgelast worden.
 • Onrust in Jeruzalem blijft voortduren

  IN ISRAEL / 26 apr 2021
  Het is al een tijdje onrustig in de hoofdstad van Israel, waar groepen Palestijnen in de clinch liggen met de politie en waar tevens extreemrechtse Israeli's olie op het vuur trachtten te gooien. De politie probeert met man en macht […]
 • Facebook gehackt door Palestijnse inlichtingendienst

  IN MIDDEN-OOSTEN / 22 apr 2021
  Facebook berichtte woensdag gehackt te zijn door twee Palestijnse groeperingen: de inlichtingendienst Preventieve Veiligheidsdienst (PSS) van de Palestijnse Autoriteit (PA), en een groep hackers uit de Gazastrook die zichzelf Arid Viper noemt en waarschijnlijk aan Hamas verbonden is. De PSS […]
 • Raketaanval vanuit Gaza tijdens sjabbat

  IN ISRAEL / 17 apr 2021
  Afgelopen vrijdag tijdens Sjabbat is vanuit de Gazastrook een raket op Israël afgevuurd. In antwoord op de beschieting heeft de Israëlische luchtmacht meerdere posities van Hamas in Gaza getroffen.
 • Hamas-functionaris praat de Holocaust goed

  IN ANTISEMITISME / 16 apr 2021
  In een interview met een Iraakse tv-zender stak Hamas-functionaris Al-Zahar uitgebreid van wal over de Holocaust en in zijn betoog grossierde hij in antisemitische uitspraken en het bagatelliseren van de Holocaust.
 • Palestijnse verkiezingen beginnen vorm aan te nemen

  IN MIDDEN-OOSTEN / 1 apr 2021
  De inschrijvingsdeadline voor de aangekondigde Palestijnse verkiezingen op 22 mei is woensdag verstreken. Volgens KAN News zijn zo'n 36 kieslijsten zijn ingediend van kandidaten voor het 132-koppige Palestijnse parlement. Fatah en Hamas hebben geen gezamenlijke lijst ingediend. De goedgekeurde lijsten […]
 • Palestijnse terreurgroepen beschuldigen Israël van dood drie vissers

  IN ISRAEL / 12 mrt 2021
  Palestijnse terreurgroepen in Gaza beschuldigen Israël ervan achter de dood van drie vissers te zitten. Aanvankelijk werd gesteld dat sprake zou zijn geweest van een mislukte rakettest door Hamas. Gewapende facties in de Gazastrook zweren nu wraak.
 • Yahya Sinwar blijft aan als Hamas-leider in Gaza

  IN MIDDEN-OOSTEN / 11 mrt 2021
  Na meerdere interne geheime verkiezingsrondes blijft Yahya Sinwar aan als leider van Hamas in de Gazastrook. Sinwar is gekozen als leider van de Palestijnse terreurbeweging in de kustenclave voor een periode tot en met 2025.