Steekwoord: Hamas

  • Tien raketten vanuit Gaza op Sderot afgevuurd

    IN ISRAEL / 2 nov 2019
    Vrijdagavond werd de sjabbat in Sderot ruw verstoord: tien raketten werden vanuit de Gazastrook op de Zuid-Israëlische stad afgevuurd. De Israëlische luchtmacht heeft in antwoord op de raketaanval luchtaanvallen in Gaza uitgevoerd.
  • Raketproef Hamas zet Iron Dome in werking

    IN ISRAEL / 24 okt 2019
    Vanochtend trad het Iron Dome-luchtafweersysteem in werking: er leken projectielen vanuit Gaza richting Zikim te worden afgevuurd. Het bleek echter om een raketproef door terreurbeweging Hamas te gaan, waarbij twee raketten richting zee zijn afgevuurd.
  • Raket- en drone-aanval vanuit Gaza na dood twee Palestijnen

    IN ISRAEL / 7 sep 2019
    Vrijdagavond werden vijf raketten vanuit Gaza op Sderot afgevuurd. Een dag later wierp een drone een explosief op een voertuig van het Israëlische leger. De aanvallen komen nadat twee Palestijnen vrijdagmiddag aan de grens met Israël zijn doodgeschoten.
  • Spanningen tussen Hamas en salafistische groeperingen

    IN MIDDEN-OOSTEN / 4 sep 2019
    De spanningen tussen het Gaza besturende Hamas en salafistische groeperingen in de kustenclave nemen toe. Afgelopen week werden aanslagen op Hamas-politieagenten gepleegd waarop de terreurbeweging is overgegaan tot het arresteren van salafisten. Daarnaast claimt Islamitische Staat in de Egyptische Sinaï […]
  • Israël legt schuld neer bij Islamitische Jihad voor toenemende spanningen Gaza

    IN ISRAEL / 22 aug 2019
    Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger zit de door Iran gesteunde terreurbeweging Islamitische Jihad achter de toenemende spanningen tussen Gaza en Israël. De jihadistische groep is op Hamas na de grootste terroristische organisatie in de kustenclave.
  • Hamas dreigt met escalatie als Israël blokkade Gaza niet verlicht

    IN ISRAEL / 20 aug 2019
    Terreurbeweging Hamas dreigt met een escalatie van geweld als Israël deze week geen geld uit Qatar tot de Gazastrook toelaat en de elektriciteitstoevoer niet verhoogt. Gisteren noemden Palestijnse facties Gaza een "vulkaan die op punt van uitbarsten staat".
  • Terreuraanval tijdens raketbeschieting vanuit Gaza door IDF tegengehouden

    IN ISRAEL / 18 aug 2019
    Gisteravond hebben militanten vanuit Gaza geprobeerd Israël aan te vallen. Het Israëlische leger wist de terreuraanval, die tijdens een raketaanval op Sderot plaatsvond, tegen te houden. Terreurbeweging Islamitische Jihad zegt de oorlog aan Israël te hebben verklaard.
  • Sjabbat in Sderot verstoord door raketaanvallen uit Gaza

    IN ISRAEL / 17 aug 2019
    Vrijdagavond werd de sjabbat in Sderot en omgeving ruw verstoord door een raketaanval uit Gaza. Zaterdagavond was het weer raak en werden opnieuw raketten afgevuurd.
  • Hamas-leider Sinwar dreigt met rakettenregen op Israël

    IN MIDDEN-OOSTEN / 14 aug 2019
    Hamas-leider Yahya Sinwar had gisteravond lovende woorden voor de terrorist die twee weken geleden Israël was geïnfiltreerd en hierop werd doodgeschoten. Daarnaast beweert Sinwar dat bij een toekomstig conflict het Israëlische leger verslagen zal worden en honderden raketten op Israël […]
  • Twee pogingen tot aanvallen vanuit Gaza in twee dagen

    IN ISRAEL / 11 aug 2019
    Zaterdagochtend trachtten vier zwaarbewapende Palestijnen vanuit Gaza Israël te infiltreren. Een dag later opende een Palestijn vanuit Noord-Gaza het vuur op Israëlische militairen. Beide keren wist de IDF de terroristen uit te schakelen.