Steekwoord: Hezbollah

 • Over Hezbollah

  IN MIDDEN-OOSTEN / 18 aug 2010
  Hezbollah, opgericht in 1985 en sinds 1992 aangevoerd door Hassan Nasrallah, is een sji'itische organisatie die onder invloed staat van Iran. In Canada, Israel, Nederland en de VS staat Hezbollah op de lijst van terroristische organisaties; in de EU niet. […]
 • Hamas “eerste verdedigingslinie van Iran”

  IN MIDDEN-OOSTEN / 23 jul 2019
  Deze week had een delegatie van terreurbeweging Hamas een ontmoeting in Iran met ayatollah Ali Khamenei. Hamas is de "eerste verdedigingslinie van Iran", zo verzekerde Hamas adjunct-leider Saleh al-Arouri de hoogste leider van het Iraanse regime.
 • Vermeende Israëlische aanvallen bij Damascus en Homs

  IN ISRAEL / 1 jul 2019
  Op de nacht van zondag op maandag waren nabij Damascus en Homs in Syrië explosies waar te nemen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten gaat het om Israëlische aanvallen op Iraanse posities, en zijn hierbij 15 doden gevallen.
 • Israel beschuldigd van raketaanval bij Syrisch dorp Al-Harra

  IN ISRAEL / 12 jun 2019
  Volgens Syrisch staatsmedium SANA heeft Israel afgelopen nacht raketten afgevuurd nabij het dorp Al-Harra, wat net voorbij de grens van de Golanhoogten ligt. Mogelijk zijn posities van Hezbollah en Iran het doelwit geweest.
 • Ophef over lof VN-gezant voor Hezbollah-leider

  IN MIDDEN-OOSTEN / 22 mei 2019
  Ján Kubiš, coördinator voor de Verenigde Naties in Libanon, is in opspraak gekomen nadat hij op Twitter melding maakte van zijn ontmoeting met Naim Qassem, een van de leiders van de Libanese terreurgroep Hezbollah. Kubiš schrijft “dankbaar” te zijn voor […]
 • Generaal-majoor Yoel Strick: Hezbollah plant nog steeds grote aanval

  IN ISRAEL / 18 apr 2019
  Volgens de nieuwe commandant van de grondtroepen van de IDF generaal-majoor Yoel Strick, plant de Libanese terreurbeweging Hezbollah nog steeds een grote aanval. "Uiteraard zullen we dit niet toelaten, we zullen deze plannen dwarsbomen."
 • Israelische luchtaanval op Iraanse wapens nabij Damascus

  IN ISRAEL / 27 dec 2018
  Op de avond van 25 december heeft de Israelische luchtmacht een aanval nabij de Syrische hoofdstad Damascus uitgevoerd. Doelwitten waren Iraanse wapens, mogelijk bestemd voor terreurbeweging Hezbollah. 
 • Nederland veroordeelt Hezbollah-tunnels bij VN-Veiligheidsraad

  IN NEDERLAND / 19 dec 2018
  Vandaag kwam de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeen om te spreken over de recent ontdekte tunnels die vanuit Libanon Israel infiltreren. De ondergrondse gangen konden op veroordelingen van verschillende leden van de raad rekenen, waaronder ook van Nederland.
 • "Operatie Noordelijk Schild gaat nog weken duren"

  IN ISRAEL / 5 dec 2018
  De operatie om de tunnels van Hezbollah die Israel infiltreren te neutraliseren, genaamd operatie Noordelijk Schild, gaat nog weken duren. Dat lieten de Israelische premier Benjamin Netanyahu en opperbevelhebber Gadi Eisenkot gisteren tijdens een persconferentie weten.
 • Israelische leger vernietigt Hezbollah-tunnels

  IN ISRAEL / 4 dec 2018
  Vanochtend maakte het Israelische leger bekend een reeks tunnels te hebben vernietigd die vanuit Libanon naar het noorden van Israel leiden. Het leger waarschuwde Hezbollah voor het levensgevaar voor mensen in de tunnels.