Steekwoord: Hezbollah

 • Over Hezbollah

  IN MIDDEN-OOSTEN / 18 aug 2010
  Hezbollah, opgericht in 1985 en sinds 1992 aangevoerd door Hassan Nasrallah, is een sji'itische organisatie die onder invloed staat van Iran. In Canada, Israel, Nederland en de VS staat Hezbollah op de lijst van terroristische organisaties; in de EU niet. […]
 • Israelische luchtaanval op Iraanse wapens nabij Damascus

  IN ISRAEL / 27 dec 2018
  Op de avond van 25 december heeft de Israelische luchtmacht een aanval nabij de Syrische hoofdstad Damascus uitgevoerd. Doelwitten waren Iraanse wapens, mogelijk bestemd voor terreurbeweging Hezbollah. 
 • Nederland veroordeelt Hezbollah-tunnels bij VN-Veiligheidsraad

  IN NEDERLAND / 19 dec 2018
  Vandaag kwam de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeen om te spreken over de recent ontdekte tunnels die vanuit Libanon Israel infiltreren. De ondergrondse gangen konden op veroordelingen van verschillende leden van de raad rekenen, waaronder ook van Nederland.
 • "Operatie Noordelijk Schild gaat nog weken duren"

  IN ISRAEL / 5 dec 2018
  De operatie om de tunnels van Hezbollah die Israel infiltreren te neutraliseren, genaamd operatie Noordelijk Schild, gaat nog weken duren. Dat lieten de Israelische premier Benjamin Netanyahu en opperbevelhebber Gadi Eisenkot gisteren tijdens een persconferentie weten.
 • Israelische leger vernietigt Hezbollah-tunnels

  IN ISRAEL / 4 dec 2018
  Vanochtend maakte het Israelische leger bekend een reeks tunnels te hebben vernietigd die vanuit Libanon naar het noorden van Israel leiden. Het leger waarschuwde Hezbollah voor het levensgevaar voor mensen in de tunnels.
 • Nasrallah: Israel kan haar lot bij een toekomstige oorlog niet voorstellen

  IN MIDDEN-OOSTEN / 20 sep 2018
  Volgens Hezbollah-leider Hassan Sayyed Nasrallah zijn de Israelische pogingen om te voorkomen dat Hezbollah geavanceerde wapens in handen krijgt mislukt. "De Israeli's kunnen hun lot niet voorstellen wanneer deze raketten in een toekomstige oorlog gebruikt gaan worden," aldus de terreurbaas.
 • Nasrallah: Hezbollah is sterker dan ooit

  IN MIDDEN-OOSTEN / 15 aug 2018
  Volgens Hezbollah-leider Hassan Nasrallah is zijn terreurbeweging sterker dan ooit en klaar voor een oorlog met Israel. De sjiitische geestelijke deed de uitspraak tijdens een evenement in het kader van twaalf jaar sinds het einde van de tweede Libanonoorlog.
 • Grapperhaus: Hezbollah-vlag bij demonstratie is strafbaar, echter geen aanhoudingen

  IN NEDERLAND / 26 jul 2018
  In antwoord op Kamervragen over een getoonde Hezbollah-vlag tijdens een demonstratie in Den Haag bevestigt minister Ferdinand Grapperhaus dat het tonen van de vlag van de Libanese terreurorganisatie strafbaar is. Er zijn echter geen verdachten aangehouden omdat er geen sprake […]
 • Mogherini negeert wens van Europees Parlement om Hezbollah als terreurorganisatie aan te duiden

  IN ANDER NIEUWS / 24 jul 2018
  Onlangs hadden een aantal leden van het Europees Parlement Hoge Vertegenwoordiger Mogherini een brief gestuurd waarin zij verzoeken Hezbollah - zowel de militaire als de politieke tak - als terroristische organisatie aan te duiden. De EU-buitenlandchef is echter onvermurwbaar en […]
 • Israel vraagt Rusland om Iran te weren uit Syrië

  IN ISRAEL / 12 jul 2018
  Israel vraag Rusland om het vertrek van de Iraanse troepen uit Syrië Om dit te bewerkstelligen is Israel bereid de aanwezigheid van het Assad-regime te accepteren.