Steekwoord: Israel

 • Israel trekt banden verder aan met Mediterrane buren

  IN ISRAEL / 19 apr 2021
  Al jaren worden de banden tussen Israel, Cyprus en Griekenland sterker en sterker. Recentelijk hebben zij weer een stap gezet tot een diepere samenwerking tussen de drie landen. De gesprekken in Paphos leken vooral gericht op regionale boeman Turkije.
 • Israel viert de onafhankelijkheid weer zoals vanouds

  IN ISRAEL / 15 apr 2021
  Na een jaar van lockdowns keren Israeli's en masse terug naar de parken en de natuur om daar gezamenlijk onder het genot van een goede barbecue de onafhankelijkheid te vieren.
 • Israel 73 jaar: het land in cijfers

  IN ISRAEL / 15 apr 2021
  Jaarlijks brengt het Israelische Centraal Bureau voor de Statistiek cijfers uit naar aanleiding van Jom Ha'atsmaoet. De staat Israel bestaat nu 73 jaar en kent 9,3 miljoen inwoners.
 • Opnieuw aanval op Israelisch schip

  IN ISRAEL / 15 apr 2021
  Enkele weken nadat de Helios Ray werd aangevallen, kreeg nu het zusterschip Hyperion Ray te maken met een onverwachte aanval. Analisten stellen dat de Iraanse Revolutionaire Garde verantwoordelijk is.
 • Israel herdenkt gevallenen op Jom Hazikaron

  IN ISRAEL / 14 apr 2021
  Op Jom Hazikaron herdenkt Israel de gevallen soldaten, agenten en burgers in de oorlogen en bij terroristische aanslagen. Dit jaar herdenkt men 23,928 gevallen soldaten en ruim drieënhalf duizend slachtoffers van terreur, waaronder 28 Israelis van Nederlandse afkomst.
 • Iran beschuldigt Israel van aanvallen schip

  IN MIDDEN-OOSTEN / 15 mrt 2021
  Al een tijdje zijn Iran en Israel naar verluidt met elkaar verwikkeld in een clandestiene strijd die met name op zee gevoerd zou worden. De twee beschuldigen elkaar over en weer van het aanvallen van schepen en het in gevaar […]
 • ICC start onderzoek naar mogelijke Israelische en Palestijnse oorlogsmisdaden

  IN ISRAEL / 4 mrt 2021
  Fatou Bensouda, de hoofdaanklager van het ICC, heeft bekend gemaakt dat het Internationaal Strafhof een onderzoek zal openen naar ‘de situatie in Palestina’, en zal kijken naar zowel Israelische als Palestijnse oorlogsmisdaden. Het onderzoek strekt van 13 juni 2014 tot […]
 • Israel gaat deel van Palestijnse bevolking vaccineren

  IN ISRAEL / 2 mrt 2021
  Israel is begonnen met het vaccineren van meer dan 120.000 Palestijnen die in Israel werken en dus regelmatig de zogeheten Groene Lijn oversteken. Ook Palestijnen die werken in nederzettingen zullen door Israel gevaccineerd worden.
 • Toch geen vaccins vanuit Israel naar buitenland

  IN ISRAEL / 26 feb 2021
  Ondanks eerdere berichten gaat Israel geen vaccinaties naar het buitenland sturen. De deals, gemaakt door Netanyahu, zijn teruggefloten door zowel Benny Gantz als Avichai Mandelblit.
 • Israel stuurt meer dan 100.000 vaccins naar het buitenland

  IN ISRAEL / 24 feb 2021
  Nadat Israel al duizenden vaccins stuurde naar de Palestijnse gebieden, stuurt het land nu vaccins naar ongeveer vijftien landen, naar verluidt in ruil voor diplomatieke steun. Onder andere Italië, Tsjechië, Tsjaad en Honduras zouden Moderna-vaccins ontvangen van Jeruzalem.