Steekwoord: Israel

 • Status van 4000 Palestijnen op Westoever gelegaliseerd

  IN ISRAEL / 20 okt 2021
  De Israelische regering heeft groen licht gegeven voor de legalisering van de status van 4000 Palestijnen die woonachtig zijn op de Westoever. Zij krijgen identiteitskaarten van de Palestijnse Autoriteit krijgen en zullen worden ingeschreven in het bevolkingsregister.
 • Merkel neemt afscheid van haar geliefde land: Israel

  IN ISRAEL / 11 okt 2021
  Als geen andere leider in Europa staat Angela Merkel pal achter Israel. Ook tijdens haar laatste reis als bondskanselier, afgelopen zondag, benadrukte ze de 'speciale band' die Duitsland met Israel heeft.
 • Bahreinse delegatie bijzonder respectvol ontvangen in Israel

  IN ISRAEL / 11 okt 2021
  Bahreinse activisten, zakenlieden en vertegenwoordigers bezochten Israel en ontvingen een bijzonder warm welkom.
 • Mensenrechtenraad wil niet spreken over antisemitisme

  IN ISRAEL / 4 okt 2021
  Een video van UN Watch, die werd afgespeeld tijdens een vergadering van de Mensenrechtenraad, werd al snel stopgezet. In de video sprak Neuer over de antisemitische posts van leraren in dienst van UNRWA.
 • Lapid op bezoek in Bahrein

  IN ISRAEL / 30 sep 2021
  Yair Lapid brengt deze dagen een officieel bezoek aan Bahrein. Hij is de eerste Israelische minister die het Golfstaatje bezoekt.
 • Drie Israeli’s opgepakt wegens stenen gooien

  IN ISRAEL / 30 sep 2021
  3 Joodse Israelis die stenen gooiden naar Palestijnen in de buurt van Hebron zijn opgepakt door de Israelische politie. Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid veroordeelde de actie van de 3 als 'terrorisme' en stelde dat zij zo snel mogelijk […]
 • Israel heeft er een nieuwe vijand bij: ‘The Squad’

  IN ISRAEL / 24 sep 2021
  Tijdens de laatste Gaza-oorlog was ‘The Iron Dome’ de reden dat het aantal slachtoffers aan Israelische kant beperkt bleef. Dit wapensysteem is echter erg duur en leunt op financiële steun vanuit de Verenigde Staten. ‘The Squad,’ een populaire groep linkse, […]
 • Bennett ontmoet Sisi

  IN ISRAEL / 13 sep 2021
  In Sharm-el-Sheik heeft premier Bennett een ontmoeting gehad met de Egyptische president Sisi. De twee spraken onder meer over veiligheid, handel en het vredesproces.
 • Is Israel aan het winnen in Afrika?

  IN ISRAEL / 8 sep 2021
  Het besluit van de Commissie van de Afrikaanse Unie, op 22 juli 2021, om Israel de status van ‘waarnemer’ in de Afrikaanse Unie te verlenen, was het hoogtepunt van jaren van Israëlische inspanningen om de grootste politieke instelling van Afrika […]
 • Herzog bezoekt Jordanië

  IN ISRAEL / 6 sep 2021
  De Israelische president Isaac Herzog heeft Jordanië bezocht. Daar heeft hij een ontmoeting gehad met koning Abdullah II in de hoofdstad Amman.