Steekwoord: Knesset

 • Knesset in spagaat over Herenigingswet

  IN ISRAEL / 6 jul 2021
  De Knesset is niet akkoord met de geplande verlenging van de Herenigingswet, waarmee voorkomen werd dat Palestijnen uit de Westelijke Jordaanoever via een huwelijk in Israel kunnen wonen. De wet uit 2003 leunde zwaar op het veiligheidsaspect, met name vanuit […]
 • Doodsbedreigingen en intimidatie van Knessetleden nemen toe

  IN ISRAEL / 2 jul 2021
  De spanningen tussen de regering en de oppositie zijn torenhoog. Verwijten vliegen over en weer. Zo worden coalitiepolitici bedreigd door hun tegenstanders.
 • Coalitiedeals formeel gesloten in Israel

  IN ISRAEL / 11 jun 2021
  De Israelische ‘veranderingsregering’ komt steeds dichterbij, met het formeel sluiten van coalitiedeals tussen alle acht betrokken partijen. Hieruit is langzaam een beeld te schetsen van het beleid en samenstelling van de nieuwe Israelische regering.
 • Lapid en Bennett vormen coalitie

  IN ISRAEL / 3 jun 2021
  Naftali Bennett en Yair Lapid hebben woensdagavond aangekondigd alsnog een regering zonder zittend premier Benjamin Netanyahu en zijn Likoed te vormen.
 • Bennett en Lapid werken aan brede coalitie

  IN ISRAEL / 7 mei 2021
  Nu president Rivlin de opdracht gegeven heeft aan Lapid om samen met Bennett te formeren, begonnen vrijdagochtend gesprekken over een zeer brede coalitie.
 • Lapid mag formeren voor Bennett

  IN ISRAEL / 6 mei 2021
  President Rivlin heeft Yair Lapid woensdagavond aangewezen als formateur, nu het Netanyahu niet gelukt is om een regering te vormen. Als dat lukt, wordt Naftali Bennett de nieuwe premier van Israel.
 • Anti-Netanyahu-blok grijpt de macht in de Knesset

  IN ISRAEL / 20 apr 2021
  Een formele stemming voor de eerste Knessetcommissie die gevormd moet worden na de verkiezingen draaide uit op een politiek drama voor premier Benjamin Netanyahu. De partijen die tegen hem gekant zijn kregen een meerderheid in de Commissie van Regelingen, de […]
 • Mansour Abbas preekt verzoening en samenwerking

  IN ISRAEL / 2 apr 2021
  Gisteravond sprak Mansour Abbas, de leider van Ra’am, Israel toe. Met zijn 4 zetels in de Knesset kan hij het formatieproces beslissen.
 • Vierde verkiezingsronde lijkt niet beslissend

  IN ISRAEL / 24 mrt 2021
  Ook de vierde Israelische verkiezingsronde in twee jaar tijd lijkt geen uitgesproken winnaar op te leveren.
 • Impasse voorspeld voor Israelische verkiezingen

  IN ISRAEL / 22 mrt 2021
  De impasse in de Israelische politiek, lijkt ook na de verkiezingen morgen niet verholpen te zullen worden. Van de groepen partijen vóór en tegen premier Netanyahu lijkt geen van tweeën een meerderheid te zullen kunnen vormen.