Steekwoord: Knesset

 • Splitsing Blauw-Wit in de Knesset geformaliseerd

  IN ISRAEL / 30 mrt 2020
  Nadat vorige week Gantz gekozen is tot voorzitter van de Knesset en het duidelijk werd dat de Blauw Wit uiteenvalt, is de splitsing van de lijstcombinatie zondag in de Knesset geformaliseerd.
 • Nieuwe Knesset vandaag ingezworen

  IN ISRAEL / 16 mrt 2020
  Om 15:00 uur vanmiddag Nederlandse tijd wordt de 23ste Knesset ingezworen. In verband met de coronacrisis is de beëdiging een ingewikkelde operatie.
 • Netanyahu trekt immuniteitsverzoek in

  IN ISRAEL / 28 jan 2020
  Premier Netanyahu heeft dinsdagochtend zijn immuniteitsverzoek voor criminele vervolging voor fraude, vertrouwensbreuk en omkoping ingetrokken.
 • Invloedrijke minister beschuldigd van corruptie: portret van Yaakov Litzman

  IN ISRAEL / 30 aug 2019
   Yaakov Litzman, onderminister van Gezondheidszorg en voorman van de ultraorthodoxe partij Verenigd Torah Jodendom, ziet een aanklacht wegens corruptie tegemoet. Wie is deze streng-religieuze politicus? Met zijn zwarte hoed, lange baard en dito jas is Yaakov Litzman een opvallende bewindspersoon […]
 • Arabische partijen krijgen concurrentie van nieuwe partij, vormen gezamenlijke lijst

  IN ISRAEL / 12 jul 2019
  De Arabische partijen in de Knesset deden bij de afgelopen verkiezingen mee in twee aparte lijstcombinaties. Met de nieuwe verkiezingen op komst slaan de partijen de handen ineen en vormen zij – evenals in 2015 – één Verenigde Arabische Lijst. […]
 • Linkse partijen Meretz en Avodah kiezen nieuwe lijsttrekkers

  IN ISRAEL / 3 jul 2019
  Politieke nestor Amir Peretz mag voor de tweede keer leiding geven aan de Arbeidpartij. Het progressief-linkse Meretz heeft voormalig Knessetlid Nitzan Horowitz verkozen als lijsttrekker.  Zoals het er nu naar uitziet, mag Israel in september opnieuw naar de stembus nadat […]
 • Gaat Israel toch niet opnieuw naar de stembus?  

  IN ISRAEL / 27 jun 2019
  Na het mislukken van de regeringsformatie in Israel werd besloten om in september nieuwe verkiezingen te houden. Maar nu gaan er stemmen op om tóch een coalitie te vormen en de verkiezingen te annuleren. Hoe werkt dat eigenlijk? “Kan dit […]
 • Campagnevideo’s Knessetverkiezingen 9 april

  IN ISRAEL / 1 apr 2019
  In aanloop naar de Israelische parlementsverkiezingen op dinsdag 9 april, heeft het CIDI een aantal campagnevideo's vertaald van de politieke partijen die deel willen uitmaken van de volgende Knesset.
 • Verkiezingen in Israel: Partijportret Nieuw Rechts

  IN ISRAEL / 5 mrt 2019
  In aanloop naar de Israelische verkiezingen op 9 april publiceert CIDI een serie ‘portretten’ van de verschillende partijen. Nieuw Rechts (Hayamin Hehadash) is een uitgesproken rechtse partij.
 • 47 partijen willen gekozen worden voor de 21ste Knesset

  IN ISRAEL / 22 feb 2019
  Vlak voor het weekend, laat gisteravond, heeft de Israelische kiescommissie  de kandidaten bekend gemaakt voor de 21ste Knesset. 47 partijen hebben zich kandidaat gesteld, een recordaantal. Tot het laatste moment, gisteren om 22:00 uur, vonden onderhandelingen plaats voor gezamenlijke lijsten.