Steekwoord: Netanyahu

 • President Biden belt met premier Netanyahu

  IN ISRAEL / 18 feb 2021
  Er was al lichte paniek ontstaan in de Israelische media, maar een maand na zijn aantreden als president heeft Joe Biden de Israelische premier Benjamin Netanyahu gebeld. De twee heren hebben gesproken over Iran, het vredesproces en de sterke banden […]
 • Israel gaat langzaam (opnieuw) open

  IN ISRAEL / 16 feb 2021
  Nu de vaccinatiegraad snel omhooggaat in Israel, heeft het kabinet besloten om sportscholen en winkels weer open te laten gaan. Sportscholen, winkels, hotels en musea gaan weer open, maar alleen voor gevaccineerden en mensen met een negatief testresultaat.
 • Rutte en Netanyahu bellen over samenwerking coronabestrijding

  IN NEDERLAND / 15 feb 2021
  De Nederlandse premier Mark Rutte en zijn Israëlische collega Benjamin Netanyahu hebben maandag telefonisch met elkaar gesproken. De twee regeringsleiders hebben onder andere gepraat over samenwerking met betrekking tot coronabestrijding.
 • Deadline inschrijven partijen Israelische verkiezingen nadert

  IN ISRAEL / 4 feb 2021
  De deadline voor politieke politieke partijen om zich voor de Israelische verkiezingen in te schrijven is vannacht. Wie gaat samen met wie?
 • Israel opnieuw in lockdown

  IN ISRAEL / 6 jan 2021
  Waar Europa nog in de tweede lockdown zit, gaat Israel vanaf vrijdag een nieuwe lockdown in. Ondanks de massale vaccinatiecampagne in het land, besloot het kabinet om alsnog het land wederom verder op slot te gooien.
 • Opnieuw uitstel begrotingsdeadline Israel?

  IN ISRAEL / 21 dec 2020
  Zondagavond diende Blauw Wit een voorstel in om opnieuw de begrotingsdeadline over 2020 en die van 2021 uit te stellen. Met nog geen 48 uur te gaan voordat de regering anders automatisch valt, proberen Likoed en Blauw Wit nog verwoed […]
 • Knesset stemt in eerste ronde voor eigen ontbinding

  IN ISRAEL / 3 dec 2020
  De 23ste Knesset heeft na zes maanden politieke instabiliteit gestemd voor haar eigen ontbinding, in de eerste van de vier rondes die daarvoor benodigd zijn.
 • Israelische coalitiecrisis: geen begroting, wel verkiezingen in zicht

  IN ISRAEL / 27 nov 2020
  De Israelische coalitiecrisis die al maanden voortduurt, dreigt uit te lopen in de vierde verkiezingsronde sinds 2019. Wordt het de begrotingscrisis of een motie van wantrouwen die de regering ter val brengt?
 • Netanyahu bezoekt vermoedelijk Saoedi-Arabië

  IN MIDDEN-OOSTEN / 23 nov 2020
  Premier Netanyahu heeft zondag waarschijnlijk het eerste bezoek van een Israelisch staatshoofd gebracht aan Saoedi-Arabië. Hij was vermoedelijk aanwezig bij een bijeenkomst in de Saoedische stad Neom met Amerikaans buitenlandminister Mike Pompeo en Mossad-chef Yossi Cohen.
 • Zowel Israel als de Palestijnen feliciteren Biden met verkiezingsoverwinning

  IN ISRAEL / 9 nov 2020
  Na de bekendmaking dat Joe Biden was uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen begonnen de felicitaties van verschillende leiders binnen te komen. Ook premier Netanyahu en president Abbas feliciteerden Biden met zijn overwinning op president Trump.