Steekwoord: tunnel

 • Opnieuw Palestijnse aanvalstunnel ontdekt in Zuid-Israel

  IN ISRAEL / 10 jul 2019
  Het Israelische leger heeft maandag opnieuw een Palestijnse terreurtunnel ontdekt. Het is de achttiende terreurtunnel die de IDF heeft blootgelegd.
 • Twee Gazaanse tunnelgravers omgekomen door gas

  IN MIDDEN-OOSTEN / 11 feb 2019
  Gisteravond zijn twee Palestijnse tunnelgravers omgekomen in een ondergrondse gang tussen Egypte en de Gazastrook. Als oorzaak wordt een "giftig gas" in de tunnel genoemd.
 • Nederland veroordeelt Hezbollah-tunnels bij VN-Veiligheidsraad

  IN NEDERLAND / 19 dec 2018
  Vandaag kwam de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeen om te spreken over de recent ontdekte tunnels die vanuit Libanon Israel infiltreren. De ondergrondse gangen konden op veroordelingen van verschillende leden van de raad rekenen, waaronder ook van Nederland.
 • "Operatie Noordelijk Schild gaat nog weken duren"

  IN ISRAEL / 5 dec 2018
  De operatie om de tunnels van Hezbollah die Israel infiltreren te neutraliseren, genaamd operatie Noordelijk Schild, gaat nog weken duren. Dat lieten de Israelische premier Benjamin Netanyahu en opperbevelhebber Gadi Eisenkot gisteren tijdens een persconferentie weten.
 • Israelische leger vernietigt Hezbollah-tunnels

  IN ISRAEL / 4 dec 2018
  Vanochtend maakte het Israelische leger bekend een reeks tunnels te hebben vernietigd die vanuit Libanon naar het noorden van Israel leiden. Het leger waarschuwde Hezbollah voor het levensgevaar voor mensen in de tunnels.
 • Door Hamas gegraven infiltratietunnel vernietigd

  IN ISRAEL / 11 okt 2018
  Vandaag heeft het Israelische leger een door Hamas gegraven infiltratietunnel vernietigd. De ondergrondse gang liep al zo'n 200 meter door Israel. 
 • Diepste en langste Hamastunnel ooit ontdekt en vernietigd

  IN ISRAEL / 16 apr 2018
  Het afgelopen weekeinde heeft het Israelische leger weer een infiltratietunnel afkomstig uit Gaza ontdekt. Volgens de IDF was de terreurtunnel al "gebruiksklaar." Inmiddels is het ondergrondse bouwwerk, de diepste en langste door Hamas ooit gegraven, onschadelijk gemaakt.
 • Israel vernietigt tunnel die onder grensovergang liep

  IN ISRAEL / 15 jan 2018
  De Israelische luchtmacht heeft afgelopen zaterdagnacht een tunnel in Gaza vernietigd. Het bouwwerk liep onder meer onder de Kerem Shalom-grensovergang, waar tonnen aan goederen voor de Palestijnen passeren en honderden mensen werkzaam zijn.
 • Israel arresteert commandant Islamitische Jihad

  IN ISRAEL / 13 nov 2017
  Vanochtend vroeg heeft de IDF op de Westelijke Jordaanoever een commandant van de Islamitische Jihad gearresteerd. De terreurgroep zou een aanslag in de planning hebben gehad, als vergeldingsactie voor de vernietiging van hun infiltratietunnel.
 • Israel blaast infiltratietunnel op

  IN ISRAEL / 30 okt 2017
  Het Israelische leger heeft vandaag op Israelisch grondgebied een tunnel uit Gaza ontdekt. De IDF heeft het ondergrondse bouwwerk tot ontploffing gebracht.