Steekwoord: Westelijke Jordaanoever

 • Status van 4000 Palestijnen op Westoever gelegaliseerd

  IN ISRAEL / 20 okt 2021
  De Israelische regering heeft groen licht gegeven voor de legalisering van de status van 4000 Palestijnen die woonachtig zijn op de Westoever. Zij krijgen identiteitskaarten van de Palestijnse Autoriteit krijgen en zullen worden ingeschreven in het bevolkingsregister.
 • Ben & Jerry’s zwicht voor druk activisten

  IN ISRAEL / 20 jul 2021
  De Amerikaanse ijsverkopers besloten om geen handel meer te drijven op de Westelijke Jordaanoever, na grote online druk van BDS-activisten.
 • Bijeenkomst over Palestijnse verkiezingen in Cairo

  IN MIDDEN-OOSTEN / 12 feb 2021
  Afgelopen week kwamen de verschillende partijen die meedoen aan de komende Palestijnse verkiezingen bijeen in Cairo, 14 in totaal, om afspraken over de verkiezingen te maken.
 • Israel levert (officieel) coronavaccin aan PA

  IN ISRAEL / 1 feb 2021
  Israel leverde maandagochtend de eerste 2000 van een aangekondigde 5000 dosissen coronavaccin aan de Palestijnse Autoriteit. Naar verwachting zal Israel daarna nog duizenden meer zorgmedewerkers op de Westelijke Jordaanoever helpen vaccineren.
 • Palestijnen vernielen EU-project na technofeest

  IN MIDDEN-OOSTEN / 30 dec 2020
  Het met EU-geld opgeknapte heiligdom Nabi Musa op de Westelijke Jordaanoever is in de afgelopen dagen verwoest en het meubilair in brand gestoken, bij protesten tegen een technofeest. Het feest op zaterdagavond met de bekende Palestijnse DJ Sama Abdulhadi trok […]
 • Vrouw dood gevonden op Westbank, vermoedelijk terrorisme

  IN ISRAEL / 22 dec 2020
  In het noorden van de Westelijke Jordaanoever werd zondag het lichaam gevonden van de 52-jarige Esther Horgen. De politie constateerde sporen van geweld op haar lichaam en vermoedt een terroristisch motief, desondanks zijn er nog geen verdachten aangehouden.
 • Nederland steunt illegale Palestijnse bouwprojecten

  IN NEDERLAND / 18 dec 2020
  Nederland steunde in de afgelopen jaren met tientallen miljoenen euro’s illegale Palestijnse bouwprojecten in Gebied C op de Westelijke Jordaanoever. Via onder andere de Palestijnse landbouworganisatie UAWC, waarvan werknemers verdacht worden van de bomaanslag waarbij de 17-jarige Rina Shnerb is […]
 • Chanoekia bij Grot Patriarchen “oorlogsmisdaad” volgens PA

  IN ISRAEL / 15 dec 2020
  De Palestijnse Autoriteit (PA) veroordeelt het plaatsen van een chanoekia op het dak van de Grot van de Patriarchen in Hebron als een "oorlogsmisdaad". Het circa 2,020 jaar oude monument werd hiermee volgens een woordvoerder "verjoodst".
 • Onderzoek ingesteld naar neergeschoten Palestijnse tiener

  IN ISRAEL / 7 dec 2020
  De militaire politie van de IDF heeft een onderzoek ingesteld naar het neerschieten van de Palestijnse tiener Ali Abu Aliya.
 • Twee losstaande incidenten met auto’s op de Westelijke Jordaanoever

  IN ISRAEL / 26 nov 2020
  Bij twee losstaande incidenten op de Westelijke Jordaanoever zijn twee Israelische grenswachten licht gewond geraakt en een Palestijn doodgeschoten. Het ene incident deed zich voor bij de nederzetting Kumi Ori en de andere bij A’zaim, een checkpoint ten oosten van […]