Steun slachtoffers Haïti

IN ANDER NIEUWS / Door: WEBMASTER / 20 jan 2010 ISRAEL

Het Joods Humanitair Fonds heeft een bankrekening geopend, nummer 60.21.43.187, voor hulp aan de slachtoffers van de humanitaire ramp in Haiti. Als eerste aanzet heeft het Joods Humanitair Fonds zelf € 10.000 ter beschikking gesteld.

Met het ingezamelde geld zullen zoveel mogelijk de al in Haiti aanwezige Israelische reddingsteams ondersteund worden die daar zeer voortvarend te werk zijn gegaan. De Israëlische humanitaire hulp wordt met het Internationale Rode Kruis gecoördineerd.

Hoewel één van de doelstellingen van het in 2002 opgerichte Fonds de hulp is aan slachtoffers van conflictsituaties, is het in dit bijzondere geval uitgebreid naar de slachtoffers van deze catastrofe.

Uw steun is van harte welkom. Het fonds is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), dus giften aan het Fonds zijn aftrekbaar voor de belasting.

Het Israëlisch medisch team bestaat uit 220 personen en heeft een noodhospitaal opgezet, waar 500 patiënten per dag geholpen kunnen worden. Het team is op het moment uitgerust met een apotheek, kinderafdeling, radiologie afdeling, intensive care unit, twee operatiekamers, en een eerste hulp- chirurgie- interne- en kraamafdeling.

Stort uw gift op bank rekeningnummer: 60.21.43.187 onder vermelding van “hulp Haïti”
Nadere informatie: 070 – 427 54 83 of info@jhf.nl