Team Israel in Sotsji

IN ISRAEL / Door: MIKE DURAND / 7 feb 2014 VOETBAL VS

Bron Olympic Committee of Israel Het Israelische Olympische team bestaat dit jaar uit vijf atleten en zij zullen uitkomen op de onderdelen schaatsen en skiën. Chef de mission Vladimir Shklar zegt dat er niet vanuit wordt gegaan dat er een medaille kandidaat tussen zit. Team Israel doet voor de zesde keer mee met de Olympische Winterspelen, in 1994 te Lillehammer in Noorwegen was de eerste maal. De Israelische vlagdrager tijdens de openingsceremonie van Sotsji zal shorttracker Vladislav Bykanov zijn.Hij is zeer trots en ziet er naar uit om met de Israelische vlag door het Olympisch stadion van Sotsji te lopen.

De vijf Israelische atleten die in Rusland zullen gaan strijden om de medailles zijn: Andrea Davidovich, Evgeny Krasnapolsky, Oleksii Bychenko, Vladislav Bykanov  en Virgile Vandeput.

Andrea Davidovich en Evgeny Krasnapolsky zijn het meest succesvolle schaatspaar van Israel. Het is ook het eerste Israelische schaatsteam dat zich wist te kwalificeren voor een Olympische winterspelen. De schaatsers hebben aangegeven hun best te doen om de finale te bereiken en hebben hier in Amerika hard voor getraind onder leiding van voormalig wereldkampioen ijsdansen Gennadi Krasnetski. De choreografie is verzorgd door de Galit Chait, meervoudig Israelisch winter Olympiër. Chait is ook de choreograaf van ijsdanser Oleksii Bychenko, de derde Israelische sporter die in Sotsji zal gaan strijden. Bychenko begon ooit schaatser voor zijn geboorteland Oekraïne, sinds 2010 komt hij uit voor Israel. De drie ijsdansers hebben zich de afgelopen jaren voorbereid op de spelen in het Hackensack ijsstadion in New Jersey.

De vlagdrager Vladislav Bykanov is shorttracker en zal zowel op de 1.000 en 1.500 meter actief zijn. Mocht er iemand kans maken op een medaille dan zijn Israeli’s van mening dat Bykanov de grootste kanshebber is. Zelf hoopt hij de halve finale te bereiken, zeker omdat hij als tiende eindigde bij het laatste Europese Kampioenschap shorttrack. Ook traint hij regelmatig in Nederland samen met het Nederlandse shortrackteam. Hij denkt na de goede voorbereiding in Nederland zeker bij de laatste vijftien te kunnen  eindigen. De laatste Olympiër is de in België geboren en in Frankrijk wonende Virgile Vandeput die zal uitkomen op de discipline Alpine skiën. Sinds 2010 komt hij uit voor Israel omdat hij denkt dat hij op deze wijze een grotere kans maakt om een succesvolle internationale sportcarrière van de grond te krijgen. Toch is hij er vooral trots op dat hij de afgelopen jaren Israel mag vertegenwoordigen.

De vicepresident van het Israelisch Olympisch Comité, chef de mission, en voormalig schermer Shklar zegt dat deze vijf atleten Israel zouden kunnen gaan verrassen wat betreft de sportprestaties.

Bron foto: Olympic Committee of Israel. Van links naar rechts: Oleksii Bychenko, Andrea Davidovitch, Evgeny Krasnapolsky, Virgile Vandeput en Vladislav Bykanov.