Terreurorganisatie Hamas eist dodelijke aanslag Jeruzalem op

IN ISRAEL / Door: MIKE DURAND / 10 okt 2016 FATACH GAZA HAMAS PA TERRORISME

jerusalem-shooting-twitter-mickey-rosenfeldEen Palestijnse terrorist heeft zondag in Jeruzalem, vanuit zijn rijdende auto, het vuur geopend op een groep mensen geopend die stonden te wachten bij een tramhalte bij Amunitie Heuvel. Bij de aanslag zijn twee doden te betreuren, een 29-jarige politieagent en een 60-jarige vrouw, daarnaast raakten er zes mensen gewond. De terreurorganisatie Hamas heeft de aanslag opgeeist.

De 39-jarige Palestijnse terrorist Mibash Abu Sbeih kwam volgens een Israelische politiewoordvoerder uit de overwegend Palestijnse wijk Silwan in Oost-Jeruzalem. Israelische politie eenheden begonnen direct na de aansalg een klopjacht op de terrorist. Sbeih werd tijdens zijn vluchtpoging neergeschoten door de Israelische politie en overleed aan de gevolgen van zijn verwondingen. 

Een woordvoerder van de terreurorganisatie Hamas, die de macht in de Gazastrook in handen heeft, verklaarde dat de aanslagpleger Sbeih actief lid van de Gazaanse terreurorganisatie is. De woordvoerder zei: “Al voor hij vandaag zijn ziel heeft geofferd, had hij zijn geld en levensjaren aan de Al-Aqsa moskee en Jeruzalem geofferd”. Sinds okotber 2015 zijn er door Palestijnen al vele steekaanvallen, aanslagen met auto’s en met vuurwapens op Israelische burgers geweest waarbij tientallen Israelische doden zijn te betreuren. Het conflict draait om de bezoekrechten voor Palestijnen aan de al-Aqsa moskee die zich bevindt op de Tempelberg in Jeruzalem.  

Een dag voor de aanslag had Sbeih aan het Palestijns persbureau Ma’an, gelieerd aan de Fatah-partij van PA president Abbas, verklaard dat hij zich bij de Israelische politie zou aangeven voor een nog uit te zitten gevangenisstraf van vier maanden. Deze straf kreeg hij voor een geweldsmisdrijf tegen een Israelische politieagent in 2013. 

Foto: De plaats waar zondag de aanslag plaatsvond in Jeruzalem, bron: Twitter/MickeyRosenfeld