Twaalf doden bij bomaanslag in Jeruzalem

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 9 mrt 2002 FATACH GAZA HAMAS TERRORISME WESTBANK

ANP Nieuws

JERUZALEM (ANP) РOp een caf̩ in het centrum van Jeruzalem is zaterdagavond een bomaanslag gepleegd. Er zijn twaalf doden gevallen, elf slachtoffers en de dader. Dit blijkt uit de jongste balans van de politie. Daarnaast raakten meer dan vijftig mensen gewond.

Twee verschillende Palestijnse organisaties hebben zaterdagavond de verantwoordelijkheid opgeeist. In Gaza-Stad reden Hamas-leden rond en maakten via megafoons bekend dat hun beweging de aanslag vlakbij de residentie van de Israëlische premier Sharon zou hebben gepleegd. Als dader noemden zij de 20-jarige Fouad Hurani uit een vluchtelingenkamp vlakbij Hebron op de Westelijke Jordaanoever.

Een anonieme beller had eerder zaterdagavond de verantwoordelijkheid voor dezelfde aanslag opgeeist namens de Al-Aqsa Martelaren Brigade. Dit gebeurde in een telefoongesprek met een tv-station in Bethlehem.

Die groepering is voortgekomen uit de Fatah-beweging van de Palestijnse president Arafat. De Al-Aqsa Martelaren Brigade had eerder op de dag al de verantwoordelijkheid opgeeist voor de aanslag in Netanya.