Uitnodiging: 40 jaar CIDI, afscheid Ronny Naftaniel

IN ANDER NIEUWS / Door: ELISE FRIEDMANN / 15 okt 2013 CIDI VREDESPROCES

ronnyEind 1973 werd het Centrum Informatie en Documentatie Israel opgericht om het publiek en de politiek voor te lichten over Israel en het Joodse volk. Op 11 november vieren wij CIDI’s 40-jarig bestaan in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en op die bijeenkomst nemen we ook afscheid van Ronny Naftaniel die 37 jaar, waarvan 33 jaar als directeur, het gezicht van CIDI was. Vrienden van CIDI zijn uitgenodigd om dit mee te maken; u kunt zich nu inschrijven.

Als directeur van CIDI heeft Ronny Naftaniel zich 33 jaar ingezet voor Israel en het recht van het Joodse volk om in veiligheid en vrijheid te leven. Hij was en is daarbij voorstander van een duurzame vrede tussen Israel en het Palestijnse volk, gericht op veiligheid en rechtvaardigheid. CIDI is Ronny dankbaar voor zijn tomeloze inzet, zijn onnavolgbare expertise en zijn passie voor alles waar CIDI voor staat. Het thema van de viering op 11 november is daarom betrokkenheid; betrokkenheid van CIDI en Ronny Naftaniel.

Op het programma staan speeches van o.a. premier Mark Rutte, de Israelische ambassadeur Haim Divon en CIDI-voorzitter Onno Hoes. In de middag wordt voor het eerst de minidocumentaire CIDI, 40 jaar op weg naar vrede getoond. ‘s Avonds zijn er voordrachten van oud-premier Jan Peter Balkenende, David Harris (directeur American Jewish Committee), de schrijver en commentator Etgar Keret en , o.v., Yaacov Perry (Minister van Wetenschap en Technologie Israel).
De grote CIDI-jongerendebatwedstrijd wordt gepresenteerd door Barbara Barend en Arend Jan Boekestijn, met in de jury Marlies Veldhuijzen van Zanten –Hyllner (voorm. Staatssecretaris VWS), Afshin Ellian (prof. Universiteit Leiden) en Joost de Haas (adj. hoofdredacteur De Telegraaf).
U kunt het hele programma bijwonen, of alleen het middag- of avondprogramma: geef dit aan bij uw registratie.

CIDI wil Ronny Naftaniel als dank een persoonlijk cadeau aanbieden. Uiteraard zou de heer Naftaniel uw aanwezigheid op zich al op prijs stellen, maar mocht u ook op andere wijze een blijk van waardering willen tonen dan zou een bijdrage aan dit gemeenschappelijke cadeau zeer welkom zijn. Dit kan door een donatie te doen op ons gironummer 32.19.484 t.n.v. CIDI o.v.v. ‘Afscheid Ronny’.