Verhagen: gesprek Lieberman geen reden voor gesprek met Hamas

Lieberman is een minister van een democratisch, bevriend land: praten met hem is iets heel anders dan praten met een terroristische organisatie, zei minister Verhagen van Buitenlandse Zaken donderdag in de Tweede Kamer.

Dit standpunt van de minister wordt gesteund door een meerderheid in deTweede Kamer. SP en Groen links denken daar anders over. Eerder al drongen zij samen met prominente (ex-)politici en andere bekende Nederlanders in een advertentie aan op een gesprek tussen de Nederlandse regering en Hamas. De ontvangst van Verhagens omstreden Israelische collega gebruiken zij nu om die druk op te voeren.

Lieberman had overigens „stevige boodschappen” te horen gekregen vanVerhagen. Hij drong onder meer aan op een volledige bouwstop van denederzettingen op de Westbank en vond Lieberman daarover „niet ergtegemoetkomend”, meldt de Telegraaf .Het gesprek met Lieberman was “soms moeilijk”, twitterde de bewindsman . Lees hier het officiele verslg van het ministerie. Maar spreken met een terroristische organisatie is ”van een heel andere orde”, aldus Verhagen.