Voordewind: Iran niet in mensenrechtenraad

Nederland moet voorkomen dat Iran toetreedt tot de Mensenrechtenraad van de VN. Hiertoe roept Tweede Kamerlid Joel Voordewind (CU) minister Verhagen donderdag op. Iran is de laatste om anderen tot de orde te roepen, stelt hij: het dreigt Israel van de kaart te vegen, de Holocaust ontkent, kernwapens ontwikkelt, demonstraties met geweld neerslaat en de doodstraf stelt op het verlaten van de islam.

Nederland moet voorkomen dat Iran toetreedt tot de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind roept minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) daar donderdag toe op. Voordewind hoopt dat andere partijen in de Tweede Kamer hem steunen in zijn pleidooi.

Iran heeft een officieel verzoek ingediend bij de VN-Mensenrechtenraad om te worden toegelaten als lid. ,,Iran dreigt constant Israël van de kaart te vegen, het land ontkent de Holocaust en ontwikkelt momenteel kernwapens”, somt Voordewind, buitenlandwoordvoerder van zijn partij, op. ,,Daarnaast heeft het regime de demonstraties tijdens en na de presidentsverkiezingen met geweld neergeslagen en staat de doodstraf op het verlaten van de islam.”

Provocatie
Daarmee is Iran, in de woorden van Voordewind, ,,niet het eerste land dat op de bres zou moeten springen om anderen via de Mensenrechtenraad tot de orde te roepen.”

Lees verder in het Nederlands Dagblad