VVD en CU: stop EU-subsidie Palestijnse jihadschoolboeken

IN NEDERLAND / Door: WEBMASTER / 29 mrt 2010 EU PA

Palestijnse schoolboeken roepen met EU-subsidie op tot heilige oorlog met Israel en bevatten antisemitische passages. Dat moet stoppen, vinden VVD-Europarlementariër Hans van Baalen en Peter van Dalen (CU). Zij stelden hierover schriftelijke vragen aan EU-buitenland coördinator Catherine Ashton, meldt Elsevier.nl.

 

Volgens Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD) en Peter van Dalen (ChristenUnie) maakt de EU zich medeverantwoordelijk voor opruiing door het subsidiëren van zulke schoolboekjes. Het is al jaren bekend dat in door de EU gesubsidieerde schoolboeken in de Palestijnse gebieden oproepen tot een jihad tegen Israel en antisemitische teksten bevatten.
 
De PA, verantwoordelijk voor het uitgeven ervan, beloofde in het verleden onderzoek naar dergelijke teksten, maar dat heeft blijkbaar geen resultaat gehad en de EU subsidie loopt nog steeds door. CU en VVD willen dat de EU de financiering nu stopt. Dat zegt VVD-woordvoerder Stephan Stegweg tegen elsevier.nl; lees het hele bericht hier.