Winnaar jaarlijkse scriptiewedstrijd: “Iran voert proxy-oorlog tegen Israel”

IN NEDERLAND / Door: WEBMASTER / 21 dec 2006 AMSTERDAM CIDI HAMAS HEZBOLLAH IRAN

Persbericht- De jaarlijkse CIDI-scriptiewedstrijd is gisteren gewonnen door Aaldert van Soest, oud-student van de Universiteit Utrecht. Van Soest ontving tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam de prijs ter waarde van € 2500 uit handen van juryvoorzitter professor Reinier Munk.

Van Soest onderzocht of Iran een oorlog via derden tegen Israel voert, en beantwoordde die vraag met ‘ja’ gezien de invloed op en steun van Iran aan Hezbollah en de Palestijns Islamitische Jihad. Hij onderzocht ook de banden die er tussen Iran en Hamas bestaan.


Nelly Kfir won de tweede prijs t.w.v. € 1000 © CIDI 2006

De tweede prijs t.w.v. € 1000 ging naar Nelly Kfir vanwege haar onderzoek naar de sociaal-economische positionering van de kinderen van niet-joodse arbeidsmigranten in Israel. Kfir onderzocht hoe zij zich staande proberen te houden in de wirwar van regels van de lokale en landelijke overheid en de rol die NGO’s hierbij spelen.

De uit zes personen bestaande jury koos deze scripties vanwege de originaliteit van het onderwerp en de hoge maatschappelijke relevantie. In een reactie zei Van Soest, die inmiddels als journalist werkzaam is heel blij te zijn met het winnen van de prijs. Kfir was speciaal uit Israel naar Amsterdam gekomen om haar scriptie voor jury en publiek te presenteren.