Zeman ontkent vergelijking Arafat met Hitler

IN ANDER NIEUWS / Door: WEBMASTER / 19 feb 2002 PALESTIJNEN TERRORISME

PRAAG – Premier Milos Zeman van Tsjechie heeft dinsdag in Praag ontkend dat hij de Palestijnse leider Yasser Arafat heeft vergeleken met Adolf Hitler in een interview dat de Iraelische krant Haaretz maandag publiceerde.

“Ik wil onderstrepen dat ik Arafat nooit met Hitler heb vergeleken”, zo zegt hij in een officiele persverklaring. Daarin wijt hij het aan een fout in de interpunctie dat zijn woorden een verkeerde betekenis hebben gekregen. Zeman zegt zelf verbaasd te zijn over de interpretatie van de Israelische media van wat hij heeft gezegd tijdens zijn verblijf in Israel.

Volgens Haaretz heeft Zeman geantwoord op de vraag of hij Arafat vergeleek met Hitler: “Natuurlijk. Het is niet aan mij om te oordelen over Arafat, maar iedereen die terrorisme steunt, het beschouwt als een legitiem middel en onschuldige mensen doodt, is in mijn ogen een terrorist.”

Zeman legde dinsdag uit dat hij op een vraag over de mogelijkheid van zo’n vergelijking heeft gezegd: “Natuurlijk is het niet aan mij om te oordelen over Arafat”.