Gerechtigheid voor Sarah Demonstratie

zondag 25 april 2021

Vorige week heeft het Franse hooggerechtshof op onbegrijpelijke wijze geoordeeld dat de moordenaar van Sarah Halimi niet verder wordt vervolgd omdat hij cannabis had gebruikt. Sarah Halimi werd vermoord omdat zij Joods was. 

De moordenaar, de 27-jarige Kobili Traoré kende Halimi als zijn buurvrouw, en schold haar vaker al antisemitisch uit. In 2017 bestormde hij haar appartement in Parijs. Terwijl hij de 65-jarige huisarts Halimi mishandelde, schreeuwde hij “Allah akbar” en “Ik heb de satan vermoord”, waarna hij Halimi uit het flatgebouw gooide en haar de dood in joeg.

De hoge rechter gaat mee in Traorés verklaring dat hij “bezeten” was van cannabis tijdens zijn daad, en zal hem daarom niet verder crimineel vervolgen. 

Dit is rechtspraak zonder gerechtigheid!

Wij zijn solidair met Sarah Halimi, haar nabestaanden en de Joodse gemeenschap in Frankrijk. Juist in een land waar antisemitische terreur steeds terug blijft komen, moet de wet geen ruimte bieden voor geweld tegen een persoon omdat zij Joods is, ook als de dader zelf drugs genomen heeft.

Daarom organiseert CIDI op zondag 25 april om 14:00 uur een demonstratie voor de Franse ambassade in Den Haag. Wereldwijd worden door Joodse organisaties protesten georganiseerd om aandacht te vragen voor het stuitende uitblijven van gerechtigheid en solidariteit te tonen met de Joodse gemeenschap in Frankrijk.

Vanzelfsprekend zal deze demonstratie volledig in lijn zijn met de corona-adviezen. Als u besluit te komen, verzoeken wij u om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, bij voorkeur een mondkapje tijdens de demonstratie te dragen en bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Ook vanuit huis kunt u meedoen en solidariteit tonen: gebruik op sociale media de hashtag #JusticeForSarah

Gerechtigheid voor Sarah Demonstratie
Locatie: Carnegieplein, 2585 SE Den Haag (tegenover de Franse ambassade)
Tijdstip: Zondag 25 april 14:00 uur