Jonathan Spyer over de strategische ontwikkelingen in het Midden-Oosten

donderdag 12 december 2019

Ligt oorlog op de loer? CIDI-lezing 12 december

Nu het in Syrië steeds rustiger wordt, lijkt Hezbollah de focus weer te verleggen naar een mogelijk conflict met Israel. De terreurgroep beschikt over meer dan honderdduizend raketten. Israel maakt zich bovendien grote zorgen over Iraanse GPS-systemen, waarmee raketten met grote precisie op Israel kunnen worden afgevuurd. Ligt oorlog op de loer?

U bent van harte uitgenodigd voor de CIDI-lezing door Jonathan Spyer op donderdag 12 december in Amsterdam – op loopafstand van station Amsterdam Zuid. 

Jonathan Spyer is waarschijnlijk de enige Israeli die recent in Syrië heeft gereisd. Ook verbleef hij langdurig in Irak en in de Koerdische regio. Spyer promoveerde in internationale betrekkingen aan de prestigieuze London School of Economics en diende als reservist in de Libanon-oorlog van 2006.

Spyer is één van Israels meest vooraanstaande experts op het gebied van strategische ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Hij is onder meer verbonden aan het Jerusalem Institute for Strategic Studies en het Amerikaanse Middle East Forum. Naast zijn publicaties in vakbladen zoals Jane’s Intelligence Review en de Middle East Quarterly schrijft hij ook regelmatig voor kranten als de Wall Street Journal, Jerusalem Post en Times.

Het gesprek met Jonathan Spyer vindt plaats in Amsterdam op 12 december om 20:00. De locatie is op loopafstand van station Amsterdam Zuid.

Toegang is gratis voor Vrienden van CIDI, voor andere geïnteresseerden bedragen de kosten 5 euro.

Aanmelden is verplicht: mail naar cidi@cidi.nl.

Lees hier meer over Jonathan Spyer.