Lezing Dr. Raz Zimmt over Iran tussen moderniteit en atoombom

maandag 9 april 2018

De VS, Israel en Arabische leiders zien Iran in toenemende mate als destabiliserende factor in het Midden-Oosten. De Islamitische Republiek steunt verschillende gewapende groepen in de regio, is een belangrijke steunpilaar voor het moorddadige regime van Assad in Syrië en roept op tot de vernietiging van de staat Israel. Er bestaan gerede twijfels of de nucleaire deal die Iran sloot met zes landen en de EU gehandhaafd kan blijven. President Trump heeft aangekondigd op 12 mei de stekker eruit te willen trekken als dit akkoord niet “gerepareerd” wordt. De vervanging van minister Tillerson door Mike Pompeo lijkt daar een eerste aanzet toe te zijn. Tegelijkertijd zien we protesten tegen het Ayatollah regime, wat hoop geeft op positieve veranderingen die zullen leiden tot een vreedzamer beleid.

Op 9 april organiseert het CIDI een lezing met Iran-specialist Dr. Raz Zimmt. Het onderwerp van de avond is Iran tussen moderniteit en atoombom. De lezing zal plaatsvinden in de Rabinzaal van het CIDI in Den Haag. De avond begint om 19:30, inloop vanaf 19:00.

Dr. Raz Zimmt is als onderzoeker verbonden aan het  Institute for National Security Studies (INSS), aan de Alliance Center for Iranian Studies van de Universiteit van Tel-Aviv en aan het Forum for Regional Thinking. Zimmt onderzoekt ook sociale netwerken bij het Moshe Dayan Center for Middle Eastern and African Studies. Daarnaast is hij redacteur van “Spotlight on Iran“, een tweemaandelijks tijdschrift gepubliceerd door het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center, dat aandacht vestigt op de regionale aspiraties van Iran.

U bent van harte uitgenodigd voor deze CIDI-lezing.

Spreker: Dr. Raz Zimmt
Kosten: gratis
Aanmelding: Verplicht via cidi@cidi.nl of 070-3646862
Locatie: Rabinzaal, Den Haag
Datum: 9 april 2018
Tijd: 19:30, zaal open vanaf 19:00