Grote CIDI-debatwedstrijd voor jongeren

IN ANDER NIEUWS / Door: ELISE FRIEDMANN / 3 okt 2013 CIDI DIALOOG

debatOp 11 november viert CIDI zijn 40-jarig bestaan en staan we stil bij het afscheid van oud-directeur Ronny Naftaniel. Tijdens dit evenement in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag komt er een debatwedstrijd voor jongeren.

Heb jij altijd je mening klaar? Ben je welbespraakt en heb je lef?
Geef je dan nu op en maak kans op € 1000,-.   

In de debatwedstrijd over ‘maatschappelijke betrokkenheid’ gaan de deelnemers met elkaar in debat over verschillende stellingen. Iedere stelling wordt kort ingeleid door een video, waarin twee opiniemakers elk hun standpunt verdedigen.
Het publiek stemt daarna per sms over de stelling, dan volgt het jongerendebat, en vervolgens stemt het publiek opnieuw.

In het debat zal over elke stelling door twee mensen gedebatteerd worden. Je krijgt ruim tevoren je stelling en positie toegewezen, zodat je je goed kan voorbereiden. Iedere debater doet mee aan 1 ronde.
Daarna kiest de jury de beste twee debaters, die in de finaleronde met elkaar strijden om de prijs van 1000 euro. De finalist die als tweede eindigt wint 250 euro. De prijzen worden uitgereikt door Ronny Naftaniel.

Het debat wordt geleid door Arend Jan Boekestijn en Barbara Barend
De jury bestaat uit:

Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, voormalig staatssecretaris VWS
Afshin Ellian, professor Leiden Universiteit
Joost de Haas, adjunct-hoofdredacteur De Telegraaf

Deelname staat open voor iedere jongere van 16 t/m 35 jaar oud.
Geef je hier op vóór maandag 21 oktober om een plaats als deelnemer te krijgen.
Wij nemen dan contact op zodat je jezelf kan introduceren.

Klik hier voor het wedstrijdregelement

Let op: je kan alléén jezelf opgeven voor dit debat. Heb je goede debaters onder je vrienden die je ook een kansje gunt? Deel het dan hierboven op je favoriete social media, of nodig ze uit voor het facebook event.