Kijk mee naar Charles Asher Small over antisemitisme en de Moslimbroederschap

IN EDUCATIE / Door: WEBMASTER / 12 mei 2021 ZOOM-LEZINGEN

Kijk mee naar het webinar van Dr. Charles Asher Small met als thema ‘genocidaal antisemitisme en de kernideologie van de Moslimbroederschap’.

De Moslimbroederschap is een internationale islamistische beweging, die korte tijd aan de macht was in Egypte na de Arabische Lente, en sterk verbonden is met Palestijnse terreurgroep Hamas. Genocidaal politiek antisemitisme is volgens vele experts een kerndoel in de ideologie van deze organisaties. Charles Asher Small vertelt over de rol van antisemitisme en de demonisering van Israel bij extremistische islamistische bewegingen.

Dr. Charles Asher Small is oprichter van het Institute for the Study of Global Antiemitism and Policy (ISGAP), verbonden aan St. Antony’s College van de Universiteit van Oxford. ISGAP onderzoekt de gevolgen van antisemitisme in de politiek op lokaal en internationaal niveau. Hiernaast is Small onderzoeker bij het Moshe Dayan Centre for Middle East and African Studies van de Universiteit Tel Aviv. Hij is auteur van diverse boeken over het moderne antisemitisme, en heeft opgetreden als gastspreker voor honderden universiteiten, en voor de vergaderingen van verschillende overheden en de VN.

De voertaal van de webinar is Engels.

Kijk mee op ZoomFacebook of hier op onze website. Via Zoom kunt u vragen stellen.