Lord Leslie Turnberg komt naar het CIDI-symposium

Op 8 november aanstaande is in Den Haag het CIDI-Symposium100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten. Meerdere sprekers van internationale naam en faam zullen hun visie geven op de honderd jaar die sinds de Balfour-verklaring zijn verstreken, en hun perspectieven delen over de uitdagingen die Israel de komende tijd te wachten staan. Graag stellen we alvast één van de sprekers van het symposium aan u voor.

Baron Turnberg is lid van het Britse Hogerhuis. Hij maakte carrière als medisch specialist en was hoogleraar geneeskunde aan verschillende universiteiten in het Verenigd Koninkrijk. In 2000 werd hij benoemd tot Lord in het Britse Hogerhuis. Zijn ervaring als hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Manchester en voorzitter van het Royal College of Physicians in Londen zet hij in om de redenen achter het voortduren van het conflict te analyseren. Hij is auteur van het boek Beyond the Balfour Declaration: the 100-year quest for Israeli-Palestinian peace.

Op 8 november zal Lord Turnberg op het CIDI-symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten spreken. Zijn lezing op het evenement heet: Beyond the Balfour DeclarationReserveer nu je ticket!