Volg hier de livestream van het vijfde World Holocaust Forum

IN ANDER NIEUWS / Door: ARON VRIELER / 23 jan 2020 HERDENKEN YADVASHEM

Vandaag zijn wereldleiders uit bijna vijftig landen in Jeruzalem bijeen om voor het evenement getiteld “Remembering the Holocaust: Fighting Antisemitism“. Het is 75 jaar geleden dat het vernietigingskamp Auschwitz, het symbool van de Jodenvervolging, door het Sovjetleger werd bevrijd. 

De wereldleiders zijn door de Israelische president Reuven Rivlin ontvangen in Jad Vasjem, het herinneringscentrum van de Holocaust. Op deze plek worden onder meer de namen van alle individuele Joodse Holocaustslachtoffers verzameld, om hen als individuen te herinneren waar zij tijdens de Tweede Wereldoorlog slachtoffer werden van collectieve ontmenselijking. 

Namens Nederland zijn Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Paul Blokhuis aanwezig. Vanmorgen kreeg hij een rondleiding in het Holocaustmuseum van Jad Vasjem. 

Volg hier de livestream van het evenement:

 

the 75th anniversary of the liberation of Auschwitz as part of the World Holocaust Forum’s

Live vanuit Yad Vashem! Tientallen wereldleiders, waaronder Zijne Majesteit de Koning, zijn nu in Jeruzalem om stil te staan bij 75 jaar sinds de bevrijding van Auschwitz bij het World Holocaust Forum. #WeRemember #NeverAgain

Geplaatst door CIDI op Donderdag 23 januari 2020