Antisemitische website offline na aandringen door CIDI

IN ANTISEMITISME / Door: ELKAN VAN DER RAAF / 28 aug 2017 CIDI EU HOLOCAUST

Het CIDI heeft aangifte gedaan tegen de antisemitische website rijnlandmodel.nl. De site stond bol van antisemitische, racistische en andere verwerpelijke uitspraken. Ook heeft het CIDI contact met de host opgenomen, waarop de website offline is gehaald.

“De Joden zien graag puinzooi, maatschappelijke onrust, en (burger)oorlog, omdat er voor parasieten dan het meeste te graaien valt.” 

“Hangen zullen deze linksfascisten. Sorry: Joodsfascisten. Waarna Jood Spong onbelemmerd en ononderbroken zijn waanzinnige Joodse leugens kan verkondigen. Die holocaust is echt volkomen begrijpelijk. Er gaat er mogelijk nog eentje komen.”

“De dominantie van de Joden in de media draagt voortplanting van de Kwaadaardigheid op Aarde. Vandaar Holocaust.”

“En waaronm trokken de Joden zo veel naar Europa en bleven ze zo lang ondaks de vervolgingen: omdat ze hier het beste kunnen parasiteren omdat we hier rijker zijn dan elders”

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de haatdragende citaten die te vinden waren op rijnlandmodel.nl. Deze antisemitische uitingen zijn strafbaar volgens Artikels 137 c, 137 d en 137 e. Op de website stond Ruud Zweistra als redacteur vermeld. Maarten van Egmond en Klaas Nieuwenhuijsen werden “sympathisanten” genoemd.

Zweistra verpakt zijn racistische en antisemitische in een zogenaamd wetenschappelijke vorm. Op de hoofdpagina van de website wordt als doel vermeld  “het beschrijven van de menselijke maatschappij in zo simpel mogelijke woorden met behulp van zo simpel mogelijke processen. Leidraad hierbij is de manier waarop de natuurwetenschappen hun successen hebben geboekt”. Wie echter de artikels op de website leest, komt snel tot de conclusie dat deze vol staat met ronduit kwetsende en racistische uitingen.

De auteur neemt niet alleen joden op de korrel, ook andere minderheden moeten het ontgelden:

“Zo zijn bijvoorbeeld BBC en CNN volledig naar de filistijnen gegaan door de aanwezigheid van zwarten en moslims in die organisaties.”

“Overal waar lieden uit gekleurde minderheden iets te zeggen krijgen, ontstaat er hetzelfde als in die landen waar ze de baas zijn: puinzooi, maatschappelijke onrust, en (burger)oorlog.”

Na ontdekking van de website, heeft het CIDI aangifte gedaan. Ook is de host van de site geattendeerd op de haatdragende inhoud. Het bedrijf heeft hierop de eigenaar van de website gewaarschuwd de strafbare teksten te verwijderen. Aangezien dit verzoek niet werd gehonoreerd, is de website offline gehaald. 

 

UPDATE 1/1/2018: De website is sinds een tijdje weer online. De eigenaar heeft de website verplaatst naar een Amerikaanse server, waardoor hij niet meer makkelijk offline gehaald kan worden.