Antisemitisme bestrijden, steun aan de IHRA-definitie

In een open brief spreken meer dan 350 academici steun uit voor Werkdefinitie Antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance. Ook CIDI-directeur Hanna Luden heeft de brief ondertekend.

Wij, ondergetekenden, academici, professionals en intellectuelen verklaren hierbij onze steun aan de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) en aan de noodzaak ervan in de inspanningen tegen het antisemitisme wereldwijd.

Wij zijn een groep van bezorgde academici, professionals en intellectuelen, joods en niet-joods, die het politieke spectrum bestrijken. Wij hebben leden die zich identificeren met rechts, links en het centrum van de politiek. Wij verschillen van mening over het beleid van de huidige Israëlische regering, haar beleid ten aanzien van de Palestijnen en de juiste manier om vrede en coëxistentie met de buurlanden van Israël te bereiken. Wij zijn het er echter allen over eens dat dringend een antwoord moet worden gevonden op het wereldwijd toenemende antisemitisme. De IHRA-definitie van antisemitisme is een instrument van onschatbare waarde dat de verschillende verschijningsvormen en uitingsvormen van hedendaags antisemitisme onderkent.  De IHRA-definitie omtrent antisemitisme is een internationaal aanvaarde definitie van het antisemitisme,  opgesteld door vertegenwoordigers en deskundigen uit de hele wereld. De IHRA-definitie omvat de klassieke antisemitische fenomenen, zoals oproepen tot het toebrengen van schade aan Joden, stereotyperingen en demonisering naast ontkenning van de Holocaust, maar ook modernere vormen van antisemitisme. De definitie erkent dat hedendaags antisemitisme vaak gericht is tegen de staat Israël zoals oproepen tot vernietiging van Israël, vergelijkingen met nazi-Duitsland en het meten met twee maten en demonisering van de staat Israël.

Sinds het begin van dit millennium zijn we getuige van de opkomst van een “nieuw antisemitisme”; voortbouwend op de erfenis van de vroegere anti-Joodse beelden en stijlfiguren. Dit nieuwe antisemitisme heeft zijn wortels in een kwalijke mengeling van klassiek, modern racistisch, islamitisch en antizionistische ‘Sovjet’-antisemitisme. Dit antisemitisme brandmerkt de Joodse staat uitzonderlijk als demonisch en dus als een staat die boycot en afkeuring verdient. In een wereld vol staten en nationale bewegingen roept het op tot de ontmanteling en uiteindelijk gewelddadige vernietiging van de staat Israël. Dit antisemitisme rechtvaardigt de intimidatie, de uitsluiting en het ostracisme van Israëli’s en Joden overal ter wereld. Het zet eeuwenoude tradities voort om Joden te boycotten, af te wijzen en te mijden. Het past klassieke antisemitische beeldspraak toe en/of vergelijkt nazi-Duitsland, pleger van de ergste antisemitische misdaad in de geschiedenis, met de staat Israël, dat de helft van het wereldwijde Jodendom herbergt. Hedendaags antisemitisme is afkomstig uit verschillende bronnen die randideologieën aanhangen: onder hen extreemrechtse reactionairen, extreem-linkse antizionisten en islamitische jihadisten en radicalen. 

Velen van de ouders en grootouders van Joden ontvluchtten vervolging in Europa en de Arabische en Moslimwereld vanwege hun Joodse identiteit. De staat Israël heeft Joden over de hele wereld een thuisland verschaft, een plaats om hun unieke cultuur te ontwikkelen en bood de mogelijkheid om zich te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. Oproepen om de Joodse staat te ontmantelen kunnen dan ook alleen maar worden opgevat als een aanval op de Joodse geschiedenis, identiteit en veiligheid. Wij zouden nooit suggereren dat kritiek op Israël antisemitisch is. Dit argument is simpelweg onterecht.  Een groot deel van dit hedendaagse antisemitisme richt zich obsessief op de vermeende wandaden van  het “zionisme”, waarbij getracht wordt het zionisme te scheiden van zijn joodse context. Het “zionisme” dat deze antisemieten proberen te belasteren en te bestrijden heeft weinig gemeen met het reële zionisme. In werkelijkheid is zionisme de Joodse nationale beweging, gewijd aan de wederoprichting van een staat voor het Joodse volk in het voorvaderlijk vaderland. Vanaf het allereerste begin heeft het zionisme een staat voor ogen gehad dat gebaseerd zou zijn op gelijke rechten en tolerantie voor al zijn burgers en een land waar het Joodse volk zijn recht op zelfbeschikking kan uitoefenen. Het zionisme is gegrondvest in de tweeduizend jaar oude verlangens en de hunkering om terug te keren naar het Land Israël. Een verlangen dat gedurende millennia verankerd werd in het joodse gebed, literatuur en religie. Bovendien zijn voor veel Joden – zowel in Israël als in de diaspora – het zionisme en de staat Israël een garantie voor de Joodse veiligheid en bloei.

Wanneer echter Israëls bestaan wordt gedelegitimeerd en bedreigd, wanneer Israëli’s en Joden worden uitgesloten vanwege hun associatie met de Joodse staat, en wanneer antisemitische samenzweringen en stijlfiguren floreren onder het mom van anti-Israëlisme en antizionisme, erkennen wij dat dit antisemitisme is. Wanneer de haat tegen Israël ongecontroleerd blijft, sijpelt dat door ook daarbuiten en richt zich vervolgens op de Joodse gemeenschappen in de diaspora, die zich grotendeels identificeren met de staat Israël. Omdat ze die vanuit de diaspora wezenlijk steunen maar daarmee niet noodzakelijkerwijs één of ander beleid goedkeuren. Deze anti-Israëlische samenzweringstheorieën en valse beschuldigingen hebben de pesterijen, de aanslagen en zelfs moorden op Joden in Noord-Amerika, Europa en elders in de wereld aangewakkerd.

Wij geloven hoegenaamd niets van de suggestie dat de goedkeuring van de IHRA-definitie en het streven om antisemitisme uit te roeien op de een of andere manier in strijd zou zijn met de bredere strijd tegen racisme en onderdrukking.  Vrede en verzoening kunnen niet samengaan met de ontkenning en delegitimering van het recht van  het Joodse volk op veiligheid en zekerheid in een eigen staat. Oproepen tot vernietiging van Israël en discriminatie van Israëli’s en Joden overal ter wereld zijn in strijd met de mensenrechten.

Wij geloven in een open dialoog en kritische discussie met mensen van goede wil overal ter wereld.  Maar wanneer Israëli’s en Joden wereldwijd worden bedreigd, kunnen wij niet stilzwijgend toezien en

moeten wij onze stem verheffen.

The undersigned,

Amb. Ron Prosor, Abba Eban Institute for International Diplomacy, Israel

Assoc. Prof. Zachary Sheaffer, Ariel Univerity, Israel

Professor Emeritus Tuvia Schlesinger, Ariel Univerity, Israel

Prof. Asher Yahalom, Ariel Univerity, Israel Dr. Eyal Lewin, Ariel Univerity, Israel

Prof. Uri Zur, Ariel Univerity, Israel

Prof. Shmuel Zilberg, Ariel Univerity, Israel Prof. Tamar Jacob, Ariel Univerity, Israel

Prof. Mona Boaz, Ariel Univerity, Israel

Dr. Ita Bick, Ariel Univerity, Israel

Professor Jay Hoffman, Ariel Univerity, Israel Dr. Ron Breiman, Ariel Univerity, Israel

Dr. Paul Ben Ishai, Ariel Univerity, Israel

Professor Emeritus Max Stern, Ariel Univerity, Israel

Prof. Amnon Shapira, Ariel Univerity, Israel

Prof. Meir Lewkowicz, Ariel Univerity, Israel

Dr. Daniel Chebat, Ariel Univerity, Israel

Dr. Alex Schechter, Ariel Univerity, Israel

Prof. Joe Lockard, Arizona State University, United States

Dr. Andre Villeneuve, Azusa Pacific University, United States

Prof. Jonathan Rynhold, Bar-Ilan University, Israel

Dr. Edy Cohen, Bar-Ilan University, Israel

Maj. Gen. (reserve) Gershon HaCohen, Bar-Ilan University, Israel

Prof. Gerald Steinberg, Bar-Ilan University, Israel

Dr. Elisha Haas, Bar-Ilan University, Israel

Prof. David Henshke, Bar-Ilan University, Israel

Prof. Kathleen Cohen, Bar-Ilan University, Israel

Dr. Yuval Shilony, Bar-Ilan University, Israel

Prof. Menachem Monnickendam, Bar-Ilan University, Israel

Prof. Richard Landes, Bar-Ilan University, Israel

Dr. Dina Lisnyansky, Bar-Ilan University, Israel

Dr. Yehudith  Auerbach, Bar-Ilan University and Hebrew University, Israel

Prof. Ze’ev Maghen, Bar-Ilan University, Israel

Ph.D. Candidate, Elad Ben David ,Bar-Ilan University, Israel

Prof. Joshua Teitelbaum, Bar-Ilan University, Israel

Prof. Jonathan Rynhold, Bar-Ilan University, Israel

Professor Emeritus Haim Breitbart, Bar-Ilan University, Israel

Prof. David Widerker, Bar-Ilan University, Israel

Prof. Avi Weiss, Bar-Ilan University, Israel

Dr. Raanan Eichler, Bar-Ilan University, Israel

Dr. Zeev Kitzis, Bar-Ilan University, Israel

Prof. Hillel Frisch ,Begin-Sadat Center for Strategic Studies, Israel

Prof. Noa Eidelstein ,Ben Gurion University of the Negev, Israel

Dr. Yossi Oren, Ben Gurion University of the Negev, Israel

Dr. Daniel Shapira, Ben Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Michael Elkin, Ben Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Stanley Rotman, Ben Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Daniel Berend, Ben Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Aryeh Kontorovich, Ben Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Avi Bareli, Ben Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Emeritus Semion Sukoriansky, Ben-Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Emeritus Natan Kopeika, Ben-Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Sara Fine-Meltzer, Ben-Gurion University of the Negev, Israel

Dr. Aviv Meltzer, Ben-Gurion University of the Negev, Israel

Prof. Ariel Cohen, Ben-Gurion University of the Negev, Israel

Dr. Marc Grimm, Bielefeld University, Germany

Prof. Sylvia Fishman, Brandeis University, United States

Dr. Viera Zuborova, Bratislava Policy Institute, Slovakia

Mr. Jonathan D. C. Turner, Cambridge University, United Kingdom

Prof. Pamela Walker, Carleton University, Canada

Prof. Charles Rosenblatt, Case Western Reserve University, United States

Dr. Abraham Wagner, Center for Advanced Studies on Terrorism, United States

Mr. Arsen Ostrovsky, Chair & CEO of The International Legal Forum, Israel

Drs. Hanna Luden, CIDI, Center for Information and Documentation

Israel, Netherlands

Prof. Lenny Fukshansky, Claremont McKenna College, United States

Dr. Edith Bruder, CNRS, France

Prof. Chuck Freilich, Columbia University, United States

Prof. Dan Rybicky, Columbia College Chicago, United States

Prof. Ira Robinson, Concordia University, Canada

Dr. Brahm Canzer, Concordia University, Canada

Prof. Andrew Pessin, Connecticut College, United States Mr. Abderrahim Chhaibi, CRMEF, Morocco

Professor Emeritus Ronald Radosh, CUNY, United States

Dr. Florette Cohen, CUNY College of Staten Island, United States

Prof. Sergei Kan, Dartmouth College, United States

Dr. Yoav Sorek, Editor of “Hashiloach”, Israel

Emerita Professor Phyllis Chesler, City University of New York, United States

Dr. Denis MacEoin, Editor of Middle East Quarterly, United Kingdom

Dr. Arnold Herskovic, Emeritus Rush University, United States

Professor Jason Morris, Fordham University, United States

Mr. Haras Rafiq, Former CEO, Quilliam International, United Kingdom

Prof. David Bernstein, George Mason University, United States

Professor Emeritus Robert Lieber, Georgetown University, United States

Professor Emeritus Steven Sabat, Georgetown University, United States

Prof. Doron Lubinsky, Georgia Institute of Technology, United States

Dr. Robert Friedmann, Georgia State University, United States

Dr. David Hirsh, Goldsmiths, University of London, United Kingdom

Dr. Gadi Taub, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Robert Aumann, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Benjamin Brown, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Dr. Yaacov Bergman, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Hezi Gildor, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Dr. Dan V.Roginsky, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Professor Emeritus Moshe Pollak, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Professor Emeritus Baruch Rubin, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Nathan Paldor, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Professor Emerita Patricia Smith, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Dr. Igal Galili, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Shalva weil, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Dr. Katherine Aron-Beller, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Joseph Rabani, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Amos Frumkin, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Gilad Pelossof, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Steven Cohen, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Prof. Emeritus Abraham Marim Konijn, Hebrew University of Jerusalem, Israel

Dr. Avraham Walfish, Herzog College, Israel

Dr. David Elgavish, Bar-Ilan University, Israel

Dr. Allis Radosh, Independent historian, United States

Mr. Aaron Eitan Meyer, Independent scholar, United States

Dr. Lior Alperovitch, Independent scholar, Israel

Mr. Sammy Eppel, Independent scholar, Venezuela

Ms. Mandisa Fatyela, Independent scholar, South Africa

Mr. Laurence Julius, Independent scholar, United Kingdom

Dr. Stephanie Share, Independent scholar, France

Ms. Barbara Wind, Independent scholar, United States

Dr. Shlomo Perla, Independent scholar, Israel

Mr. Chittibabu Padavala, Indian Institute of Technology, Mumbai, India

Prof. Alvin Rosenfeld, Indiana University, United States

Dr. Gunther Jikeli, Indiana University, United States

Mr. Said Musayev, Institute of Law and Human Rights, Azerbaijan

Dr. Aleksandra Gliszczyńska, Institute of Law Studies Polish Academy of

Sciences, Poland

Dr. Teon Djingo, Institute of National History/Senior fellow, Republic of

Macedonia

Miss Michal Pescovsky, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel

Amb. Itzhak Levanon, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel

Dr. Michael Barak, Interdisciplinary Center Herzliya and Tel Aviv

University, Israel

Dr. Ophir Falk, Interdisciplinary Center Herzliya ,Israel

Research Fellow Sammy Eppel, ISGAP, Venezuela

Mr. Michael Diamond, ISGAP, Canada

Prof. Talia Einhorn, Israeli Institute for Legislative Research and

Comparative Law, Israel

Assoc. Prof. Rebecca Lesses, Ithaca College, United States

Dr. Amy Rosenbluh, Izun Pharmaceuticals, Israel

Dr. Alan Baker, Jerusalem Center for Public Affairs, Israel

Mr. Zvi Mazel, Jerusalem Center for Public Affairs, Israel

Ms. Jennifer Roskies, Jerusalem Center for Public Affairs, Israel

Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak, Jerusalem Institute for Strategy and

Security, Israel

Dr. Steven Baum, Journal of Contemporary Antisemitism, United States

Prof. R. Amy Elman, Kalamazoo College, United States

Emeritus Professor Efraim Karsh, King’s College London, United Kingdom

Dr. Daniel Allington, King’s College London, United Kingdom

Professor Emeritus Phillip Spencer, Kingston University, United Kingdom

Professor Emeritus Allan Borowski, La Trobe University, Australia

Dr. Nancy Hartevelt Kobrin, La Universidad de Granada external expert, Israel

Dr. Katherine Harbord, Liverpool John Moores University, United Kingdom

Mr. Evaldas Balčiūnas, LUNI, Lithuania

Mr. Paul Horsfield, Manchester Metropolitan University, United Kingdom

Dr. Mehnaz Afridi, Manhattan College, United States

Prof. Gil Troy ,McGill University, Canada

Assis. Prof. (ret.) William Bilek, McGill University, Canada

Mr. Jacob Izenberg, McGill University and Concordia University, Canada

Associate Professor Philip Mendes, Monash University, Australia

Dr. Ran Porat, Monash University, Australia

Assoc. Prof. Gunther Jikeli, Potsdam University and Indiana University,

United States / Germany

Director of Research Brandon Friedman, Moshe Dayan Center for Middle

Eastern and African Studies, Tel Aviv University, Israel

Prof. Song Lihong, Nanjing University, China

Dr. Serhiy Hirik, National University of Kyiv-Mohyla Academy, Ukraine

Dr. Sharona Goldenberg, Netanya Academic College, Israel

Dr. Zsolt Balkanyi, Neue Kantonsschule Aarau, Switzerland

Prof. Ansel Brown, North Carolina Central University, United States

Prof. Ellen Cannon, Northeastern Illinois University, United States

Dr. Sunni Ali, Northeastern Illinois University, United States

Prof. Ellen Cannon, Northeastern Illinois University, United States

Ms. Suchibrata Roy, O P Jindal Global University, India

Mr. Tome Shekerdjiev, ODIHR, Poland

Dr. Miriam Shenkar, Ohio State University ,United States

Prof. Joan O’Callaghan, OISE / University of Toronto, Canada

Mrs. Jelena Djurovic, OJC – SEE (Organisation for Jewish Cooperation – Southeastern Europe), Serbia

Dr. Roslyn Shafir, Ontario Medical Association, Canada

Dr. Irving Berkowitz, Palm Beach State College, United States

Dr. Luis Fleischman, Palm Beach State College, United States

Prof. Sergei Tabachnikov, Penn State University, United States

Prof. Mark Levi, Penn State University, United States

Prof. Yakov Pesin, Penn State University, United States

Dr. Hadar Lubin, Post Traumatic Stress Center, United States

Dr. Navras Aafreedi, Presidency University, Kolkata, India

Mr. Max Horder, Princeton University, United States

Prof. David Greenberg, Rutgers University, United States

Dr. Richard Landes, Scholars for Peace in the Middle East, Israel

Dr. Asaf Romirowsky, Scholars for Peace in the Middle East, United States

Prof. Ernest Sternbeg, School of Architecture and Planning, University at

Buffalo, SUNY, United States

Mr. Yehuda Bock, Scripps Institution of Oceanography, United States

Mr. Yossi Klein Halevi, Shalom Hartman Institute, Israel

Dr. Majid Al Sarrah, Sharaka UAE, United Arab Emirates (UAE)

Ms. Lesley Klaff, Journal of Contemporary Antisemitism /Sheffield

Hallam University ,United Kingdom

Dr. Efraim Zuroff, Simon Wiesenthal Center, Israel

Mr. Elie Valk,      Society for research on Jewish Communities, Israel

Dr. Richard Cravatts , Scholars for Peace in the Middle East, United States

Dr. Charles Asher Small, University of Oxford, United Kingdom

Professor Seth Armus, St. Joseph’s College (NY) ,United States

Prof. Jeffrey Ullman, Stanford University, United States

Prof. Batia Wiesenfeld, New York University (NYU, United States

Dr. Yaacov Hod, SUNY at Stony Brook, Israel

Assoc. Prof. Miriam Elman, Syracuse University, United States

Prof. Akiva Zweig, Talmudic College of Florida, United States

Dr. Michael Meir, TCI College of Technology, United States

Prof. Dov Dori, Technion – Israel Institute of Technology, Israel

Prof. Yehudit Judy Dori, Technion – Israel Institute of Technology, Israel Prof. Michael Lindenbaum, Technion – Israel Institute of Technology, Israel

Prof. Rachelle Alterman, Technion – Israel Institute of Technology, Israel

Prof. Itzchak Dov Frankel, Technion – Israel Institute of Technology, Israel

Prof. Baruch Granovsky, Technion – Israel Institute of Technology, Israel

Prof. Meir Litvak, Tel Aviv University, Israel

Dr. Harel Chorev, Tel Aviv University, Israel

Prof. Ofra Bengio, Tel Aviv University, Israel

Researcher Smadar Shaul, Tel Aviv University, Israel

Professor Emeritus Dan Eisikowitch, Tel Aviv University, Israel

Professor Emeritus Reuven Ordea, Tel Aviv University, Israel

Assoc. Prof. Gad Kaynar Kissinger, Tel Aviv University, Israel

Professor Emeritus Daniel Gold, Tel Aviv University, Israel

Dr. Emmanuel Navon, Tel Aviv University, Israel

Dr. Nechumi Yaffe, Tel Aviv University, Israel

Prof. Gilad Shiloach, Tel Aviv University, Israel

Dr. Ariel Koch, Tel Aviv University, Israel

Dr. Shmuel Giveon, Tel Aviv University, Israel

Dr. Christoph Gassenschmidt, The American College of Greece, DEREE, Greece

Dr. Yefim (Chaim) Gitterman, The Geophysical Institute of Israel, Israel

Dr. Lars Fischer, The History Practice, Germany

Dr. Ramy Aziz, The Institute of Study Global Antisemitism and Policy, Italy

Dr. Brandon Friedman, The Moshe Dayan Center (MDC), Tel Aviv University, Israel

Prof. Yuval Flicker, The Ohio State University, United States

Professor Emeritus Leon Kass, The University of Chicago, United States

Ms. Marcia Harris, The University of North Carolina at Chapel Hill, United States

Prof. Barry Kosmin, Trinity College, United States

Prof. Stan Nadel, U Portland–Salzburg Austria Center, Austria

Professor Emeritus Morton Paley, UC Berkeley, United States

Prof. Svetlana Jitomirskaya, UC Irvine, United States

Prof. of Physics Alex Groisman, UC San Diego, United States

Professor Emeritus Leila Beckwith, UCLA, United States

Prof. Judea Pearl, UCLA, United States

Prof. Steve Zipperstein, UCLA and UC Santa Barbara, United States

Dr. Luiz Nazario, UFMG, Brasil

Dr. Dominika Rank, Ukrainian Catholic University, Ukraine

Mr. Elias Fasja, Universidad iberoamericana, Israel

Dr. Myriam Silvera, Università di Roma Tor Vergata, Italy

Prof. Joël Kotek, Université Libre de Bruxelles/Sciences Politiques Paris, France

Prof. Bernard Harrison, Universities of Utah, Sussex, United States /

United Kingdom

Prof. Moshe Averbukh, Ariel University, Israel

Mrs. Sara Mahmoud, University of Rome laSapienza, Italy

Prof. Albrecht Classen, University of Arizona, United States

Prof. Robert Costrell, University of Arkansas, United States

Prof. Jacques Picard, University of Basel, Switzerland

Prof. Felicia Waldman, University of Bucharest, Romania

Dr. Bard Cosman, University of California San Diego, United States

Prof. Shlomo Dubnov, University of California San Diego, United States

Prof. Vladimir Mandelshtam, University of California, Irvine, United States

Assis. Prof. Polly Zavadivker, University of Delaware, United States

Prof. Gary Grossman, University of Georgia, United States

Dr. Lee Lukoff, University of Georgia, United States

Professor Emeritus David H Stone, University of Glasgow, United Kingdom

Prof. Lars Rensmann, University of Groningen, The Netherlands

Prof. Maoz Azaryahu, University of Haifa, Israel

Prof. Iddo Landau, University of Haifa, Israel

Dr. Yaniv Reingewertz, University of Haifa, Israel

Prof. Gabriel Weimann, University of Haifa, Israel

Prof. Alexander Bolshoy, University of Haifa, Israel

Prof. Guy Enosh, University of Haifa, Israel

Prof. Raphael Cohen-Almagor, University Of Hull, United Kingdom

Prof. Richard Ross, University of Illinois (Urbana/Champaign, United States

Prof. Cary Nelson, University of Illinois (Urbana/Champaign, United States

Prof. Robert Gordon, University of Illinois at Chicago, United States

Dr. David M. Seymour, University of London, United Kingdom

Dr. Marshall Stevenson, University of Maryland Eastern Shore, United States

Prof. Nina Silverstein, University of Massachusetts Boston, United States

Prof. Oren Gross, University of Minnesota Law School, United States

Mrs. Stefanie Rome, University of Missouri Columbia, United States

Dr. Deborah Mayersen, University of New South Wales Canberra at the

Australian Defence Force Academy, Australia

Professor Emeritus Norman Stillman, University of Oklahoma, United States

Prof. Jan Grabowski, University of Ottawa, Canada

Mr. Matheus Hagedorny, University of Potsdam, Germany

Mr. Olusegun Olanipekun, University of Pretoria, South Africa

Prof. Reuven (Ruvi) Ziegler, Law School, University of Reading, United Kingdom

Prof. Rosa Freedman, Law School, University of Reading, United Kingdom

Prof. Stanley Dubinsky, University of South Carolina, United States

Dr. Meir Muller, University of South Carolina, United States

Prof. Ellis Horowitz, University of South Carolina, United States

Prof. Ruth Weisberg, University of South Carolina, United States

Prof. Steven Ross, University of South Carolina, United States

Prof. Emily Liman, University of South Carolina, United States

Professor Emerita Suzanne Rutland, University of Sydney, Australia

Prof. David Patterson, University of Texas at Dallas, United States

Dr. Pedro Gonzalez, University of Texas at Dallas, United States

Dr. David Patterson, University of Texas at Dallas, United States

Prof. Steven G. Kellman, University of Texas at San Antonio, United States Prof. Wendy Barker, University of Texas at San Antonio, United States

Prof. James Mendelsohn, University of the West of England, United Kingdom

Dr. Deron Brown, University of Toronto, Canada

Dr. Robyn Shafer, University of Toronto, Canada Dr. Mel Borins, University of Toronto, Canada

Dr. Robyn Shafer, University of Toronto, Canada Dr. Noah Ivers, University of Toronto, Canada

Prof. Howard Ovens, University of Toronto, Canada

Prof. John Kloppenborg, University of Toronto, Canada

Prof. Kenneth Hart Green, University of Toronto, Canada

Dr. Lisa Lefebvre, University of Toronto, Canada Dr. Martin Heller, University of Toronto, Canada

Dr. Ken Szainwald, University of Toronto, Canada

Dr. Elisabeth Kuebler-Berghammer, University of Vienna, Austria

Senior Lecturer David Brusin, University of Wisconsin-Milwaukee, United States

Prof.  Chad Alan Goldberg, University of Wisconsin-Madison, United States

Prof. Alan Goldberg, University of Wisconsin-Madison, United States

Prof. Gregory Rose, University of Wollongong Australia, Australia

Mrs. Marine Solomonishvili, University under the National Academy of

Sciences of Georgia, Republic of Georgia

Prof. Marlene Grossman, Vanier College, Canada

Dr. Tom Bruyer, Vives University College, Belgium

Prof. Shmuel Gurvitz, Weizmann Institute of Science, Israel

Prof. Ehud Duchovni, Weizmann Institute of Science, Israel

Dr. Ehud Fonio, Weizmann Institute of Science, Israel

Dr. Salim Mansur, Western University, Canada

Prof. Neil Kressel, William Paterson University, United States

Dr. Rochelle L. Millen Emerita, Wittenberg University, United States

Dr. Dahn Hiuni, Woodbury University, United States

Rev. James Cogman, Yale University, United States

Prof. Irving Abella, York University, Canada

Dr. Najat AlSaied, Zayed University, United Arab Emirates

Dr. Matthias J. Becker, ZfA, TU Berlin, Germany

Prof. Stuart Kamenetsky, University of Toronto, Canada

Prof. Howard Tenenbaum, University of Toronto, Canada, France