CIDI doet aangifte tegen oproep tot geweld tegen Israelische toeristen in Nederland

IN NEDERLAND / Door: PAUL VAN DER BAS / 15 okt 2015 CIDI

Selectie_017Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) doet aangifte tegen Youness Ouaali, die op Facebook een oproep plaatste om Israelische toeristen in Nederland “total loss te slaan”.
Hij schreef: “Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan? Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!!! Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik.”

CIDI is van mening dat deze uitspraken oproepen tot gewelddadigheden tegen Israeli’s hier in Nederland. Gewelddadigheden in het Midden-Oosten mogen nimmer een rechtvaardiging zijn voor geweld hier in Nederland.

Er zijn dagelijks steekpartijen in Israel. Gisteren werd in een demonstratie op het Binnenhof opgeroepen tot “solidariteit  met de Palestijnse intifada”, vandaag is er deze oproep.

Het geweld moet niet naar Nederland overslaan. CIDI acht het daarom van groot belang dat Ouaali wordt opgespoord, met spoed wordt voorgeleid en zich moet verantwoorden voor de rechter. Zijn opruiende teksten dienen direct verwijderd te worden.


Update:

Inmiddels zijn er ook Kamervragen gesteld over deze oproep tot geweld tegen Israelische toeristen. VNL-Kamerleden Van Klaveren en Bontes vragen de minister van Veiligheid en Justitie over de oproep tot geweld tegen Israëlische toeristen:

  1. Bent u bekend met het bericht ‘CIDI doet aangifte tegen Youness Ouaali die oproept om joodse toeristen in elkaar te slaan’*?
  2. Deelt u de zorg en afschuw van onze fractie over deze keiharde oproep tot geweld tegen Israëlische toeristen? Zo neen, waarom niet?
  3. Zo ja, welke maatregelen bent u voornemens te treffen om geweld tegen Israëlische toeristen door dit soort Israël-haters te voorkomen?
  4. Is de opruier reeds gesommeerd zijn schriftelijke geweldsoproep te verwijderen?
  5. In hoeverre is de betreffende opruier en geweldsliefhebber al opgespoord en vastgezet?

*http://nieuws.tpo.nl/2015/10/15/cidi-doet-aangifte-tegen-youness-ouaali-die-oproept-om-joodse-toeristen-in-elkaar-te-slaan/

Afbeelding: Screenshot Dumpert


Update 2:

Bekijk hier CIDI-directeur Hanna Luden over de oproep van Ouaali en de aangifte daartegen: