CIDI posters voor Israel

De komende weken hangen er honderden posters van CIDI in verschillende Nederlandse steden, om Israel in deze zware periode bij te staan.

Israel ligt al dagen onder zwaar rakettenvuur. Hamas beschiet bijna elke stad van Israel met duizenden zware raketten, en honderdduizenden Israeli’s schrikken elke nacht van sirenes wakker om te rennen naar hun schuilkelders. Ondanks een geavanceerd afweersysteem dat zo’n 90% van de raketten onderschept, blijven gewone Israeli’s van elke leeftijd en afkomst hierdoor gedood en gewond raken. Hier moét Israel tegen optreden.

Nederlandse media en politici lijken hier totaal geen oog voor te hebben. Ze negeren het feit dat Hamas een illegitiem, terroristisch regime is dat de inwoners van Gaza opoffert, en cynisch gebruik maakt van beelden van hun leed. Daarom hangen er vanaf volgende week posters van CIDI in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Om Nederland erop te wijzen dat Israel het recht heeft zich te verdedigen tegen de terreur van Hamas en Islamitische Jihad.

Hiermee laten wij voorbijgangers nadenken over wat zo’n regen van duizenden raketten op een dichtbevolkte stad nou echt inhoudt. In Rotterdam, waar deze week nog posters Israel vals beschuldigden van apartheid en openlijk opriepen tot een boycot, hadden wij al in reactie een stel posters laten maken. Deze beschuldiging is gemakkelijk om alsmaar te herhalen, maar ook makkelijk tegen te spreken en te weerleggen. Deze posters van CIDI verschijnen al aanstaande maandag in Rotterdam. Deze lieten we nog voor de gewelduitbarsting maken, in antwoord op posters die Israel vals beschuldigden van apartheid en openlijk opriepen tot een boycot.

Met uw donatie helpt u CIDI om overal in Nederland tegenwicht te bieden aan de eenzijdige anti-Israelische berichtgeving. Ook kunt u de posters zelf printen. Hang ze voor uw raam, in uw lokale supermarkt of op andere plekken waar het geoorloofd is posters op te hangen. Wij hebben u nodig om heel Nederland te laten weten dat Israel het recht heeft zich te verdedigen tegen de terreur van Hamas en Islamitische Jihad.

 
 
CIDI zet zich al jaren in voor een eerlijk beeld over Israel, gebaseerd op feiten. Deze postercampagne is kostbaar en alleen mogelijk met uw steun! Draag bij aan deze campagne!