CIDI vraagt Kamervoorzitter om Kuzu aan te spreken op onbehoorlijk gedrag

IN NEDERLAND / Door: ELISE FRIEDMANN / 8 sep 2016 CIDI

screenshot Kuzu-NetanyahuCIDI heeft met verbijstering kennis genomen van de slechtgemanierde ontvangst van de Israelische premier Netanyahu door Kamerlid Kuzu. Het verzoekt de Kamervoorzitter, mevrouw Khadija Arib, Kuzu op zijn wangedrag aan te spreken.

“Met verbazing hebben wij kennis genomen van het wangedrag van kamerlid Kuzu, die woensdag demonstratief weigerde om de Israelische premier Binyamin Netanyahu de hand te schudden”, schrijft CIDI-directeur Hanna Luden aan de Kamervoorzitter, aldus een persbericht.

“Een kamerlid heeft meer dan voldoende mogelijkheden en middelen ter beschikking om zijn of haar mening te ventileren. Kamerlid Kuzu had er voor kunnen kiezen om geen acte de présance te geven, maar zocht bewust de confrontatie en heeft willens en wetens de premier van de bevriende staat Israel in het openbaar geschoffeerd.”

“CIDI verzoekt u vriendelijk om het kamerlid Kuzu op zijn gedrag aan te spreken, omdat zijn houding zich niet verdraagt met de wijze waarop een gast van de Nederlandse staat en het Parlement dient te worden ontvangen.”

Het onbehoorlijke incidentje, dat is vastgelegd op film, is tot in internationale media doorgedrongen.

Foto: screenshot via Twitter