Feiten over de Israelische nederzettingen

Maale_AdumimHet Palestijns-Israelisch conflict is met grote regelmaat onderwerp van gesprek, maar de geschiedenis is zo ingewikkeld en discussies over Israel lopen soms zo hoog op, dat er vaak onjuiste informatie wordt gebruikt.

Daarom heeft CIDI zes aantrekkelijk opgemaakte katernen gemaakt, die in kort bestek (één A3) gedetailleerde informatie geven over zes onderwerpen die regelmatig het punt van discussie zijn als het om Israel gaat. Eén daarvan gaat over de Nederzettingen.  De katernen zijn geschreven vanuit een historisch perspectief, maar gaan natuurlijk ook in op de huidige stand van zaken. Een zevende katern is een factsheet over Israel.

De katernen zijn bedoeld om uit te delen bij evenementen, neer te leggen op scholen of in synagoges en kerken. Iedereen kan ze aanvragen en hoeft daarvoor slechts de verzendkosten te betalen. U kunt ze bestellen door te bellen naar 070-3646862, of te mailen naar cidi@cidi.nl . U kunt ze ook inzien of downloaden door te klikken op de links van de betreffende onderwerpen. Het katern over de nederzettingen is nummer 5.

  1. Zionisme – De terugkeer van het Joodse volk naar het land Israel
  2. Jeruzalem – Drie religies in de Stad van Vrede
  3. Vluchtelingen – Ontheemde Palestijnen en Arabische Joden
  4. Vredesproces – kansen en obstakels voor Israel en de Palestijnen
  5. Nederzettingen – Joodse aanwezigheid op de Westoever
  6. Veiligheid – een einde aan het geweld tegen Israel
  7. Israel Factsheet