Haags gemeenteraadslid Abdoe Khoulani: “Israëlische scholieren zijn kindermoordenaars in wording”

Onderstaand bericht door Hidde Jan van Koningsveld verscheen eerder op de website van CIDI jongerenorganisatie CIJOHet CIDI onderzoekt momenteel juridische stappen.

Abdoe Khoulani, gemeenteraadslid in Den Haag voor de Partij van de Eenheid, heeft woensdag een groep scholieren uit Israël uitgemaakt voor “zionistische terroristen in wording”. “Dit zijn toekomstige kindermoordenaars en bezetters”, schreef het raadslid op Facebook.

De groep van 30 scholieren was hier op bezoek in het kader van een leiderschapstraining georganiseerd door het Israeli Center for Young Leaders (ICYL), sinds deze week een partnerorganisatie van CIJO. Als onderdeel van hun rondreis door Nederland brachten zij ook een bezoek aan de SGP-fractie in de Tweede Kamer.

Toen lijstrekker Kees van der Staaij een positieve tweet plaatste over het initiatief, gingen bij Khoulani alle remmen los:

Facebookpost Khoulani

De uitspraak over de scholieren is niet alleen antisemitisch volgens de afgelopen donderdag aangenomen definitie van de Europese Unie, maar ook ronduit walgelijk. Wat je mening over het beleid van de Israëlische regering ook is: onschuldige 16- en 17-jarige jongeren op schoolreisje terrorist noemen is altijd verwerpelijk.

Vandaag kwam daar nog bovenop dat Khoulani critici, die hem aanspreken op zijn uitspraken, via Facebook beledigende spraakberichten zou sturen. In een door Anneke Brons openbaar gemaakte opname is te horen hoe Khoulani haar uitscheldt voor “blonde teef” en “achterlijk dom wijf”.

CIJO is van mening dat Abdoe Khoulani bewezen ongeschikt is voor het ambt van volksvertegenwoordiger. Hoewel hij de omstreden berichten onder druk van zijn partijbestuur offline heeft gehaald, verklaarde Khoulani tegenover Omroep West geen woord terug te nemen. Het is bovendien niet de eerste keer dat hij in opspraak komt: exact drie jaar geleden plaatste het raadslid op social media een steunbetuiging aan Islamitische Staat.

Wij zijn dan ook verheugd dat de jongerenorganisatie van de SGP, en met hen vele anderen, heeft besloten aangifte te doen van discriminatie en haatzaaien en hopen dat het Openbaar Ministerie een onderzoek opent. Dit soort blinde haat – nota bene vanuit een partij die zegt “te streven naar wederzijds respect en begrip” – mag nooit normaal gevonden worden.