Kijk mee naar de Internationale Holocaustherdenkingsdag met Michel Kichka

IN EDUCATIE / Door: ARON VRIELER / 27 jan 2021 HERDENKING

Op 27 januari is het Internationale Holocaustherdenkingsdag, op de dag dat Auschwitz 76 jaar geleden bevrijd werd. Kijk op 27 januari om 20 uur mee naar de lezing van Belgisch-Israelisch striptekenaar Michel Kichka, schrijver van het stripboek Deuxième génération (in het Engels vertaald als Second Generation) over de ervaring van kinderen van Holocaustoverlevenden.

Michel Kichka (1954) werd geboren in België als zoon van schrijver en Holocaustoverlevende Henri Kichka, studeerde kunst in Jeruzalem en groeide uit tot een van Israel’s grootste striptekenaars en cartoonisten. In 2012 verscheen zijn boek Deuxième génération – ce qu je n’ai pas dit à mon père over zijn ervaring als kind van een kampoverlevende. Vanwege het leed dat kinderen van Holocaustoverlevenden meekregen van hun ouders, wordt deze generatie ook wel gezien als de tweede generatie slachtoffers.

Kichka is bekroond met de Israelische Dosh Award en is benoemd tot Chevalier des Artes et des Lettres door het Franse ministerie van Cultuur. Hij staat bekend als cartoonist voor Israelische en Franse televisiezenders en om zijn afbeeldingen van het Israelisch-Palestijns conflict, en is hoogleraar aan de Betzalel Kunstacademie in Jeruzalem.

De voertaal van de lezing is Engels.

Kijk mee op Zoom, Facebook of hier op onze website. Via Zoom kunt u vragen stellen.