Israelische overheid waarschuwt Sinaigangers voor terreur

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 3 aug 2012 AL QAIDA EGYPTE GAZA TERRORISME

Het Israelische overheidsorgaan voor contraterrorisme waarschuwt toeristen op de Sinai voor een mogelijke terreurdreiging. Het doel van de terroristen zou zijn om Israeli’s te ontvoeren.

De Egyptische Sinai kent veel populaire badplaatsen zoals Sharm el Sheik, Dahab en Nuweiba.Het schiereiland is een populaire vakantiebestemming onder Israelische toeristen. Het gebied staat de laatste tijd echter negatief in het nieuws omdat het Egyptische leger niet in staat lijkt de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen.

Sinds de revolutie in Egypte zijn steeds meer terroristische en fundamentalistische bewegingen actief geworden op het schiereiland. Het vermoeden bestaat dat die in direct contact staan met militanten in de aangrenzende Gazastrook. Het afgelopen jaar hebben al twee serieuze aanvallen op Israel plaatsgevonden. De huidige dreiging zou afkomstig zijn van groepen afkomstig uit Gaza die banden hebben met terreurbeweging Al Qaida. Die informatie is afkomstig uit diverse bronnen.

De Israelische overheid besloot donderdag zelfs Israelische toeristen op te roepen om onmiddellijk hun vakantie af te breken. Ook werd de families van de toeristen contact op te nemen met hun dierbaren om ze te vragen terug te keren. Of de waarschuwing effect zal hebben valt te betwijfelen. In het verleden heeft de Israelische overheid vergelijkbare waarschuwingen gegeven zonder duidelijk resultaat. De Sinai-vakanties zijn ook voor Israeli’s te populair om zomaar links te laten liggen.