Kolonel Richard Kemp spreekt 8 november op het CIDI-symposium

Op 8 november aanstaande is in Den Haag het CIDI-Symposium100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten. Meerdere sprekers van internationale naam en faam zullen hun visie geven op de honderd jaar die sinds de Balfour-verklaring zijn verstreken, en hun perspectieven delen over de uitdagingen die Israel de komende tijd te wachten staan. Graag stellen we alvast één van de sprekers van het symposium aan u voor.

Richard Kemp diende in het Britse leger van 1977 tot 2006. Hij is oud-bevelhebber van de Britse troepen in de frontlinie van oorlogen in onder andere Afghanistan, Irak, de Balkan en Noord-Ierland. Hij wordt gezien als specialist in het bestrijden van terrorisme.

Na zijn pensioen richtte hij zich tot het schrijven van artikelen in onder andere The Sunday Times en The Daily Telegraph. Ook schreef hij de bestseller Attack State Red, een boek over de oorlog in Afghanistan.

Kemp getuigde tijdens de VN fact finding mission over de Israelische operatie in Gaza, waar hij Israel verdedigde tegen beschuldigingen van oorlogsmisdaden.

Op 8 november spreekt Richard Kemp op het CIDI-symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten. Hij zal vertellen over het gewelddadige karakter van het Midden-Oosten. Reserveer nu je ticket!