Online Seminar #2: Turkey’s Quiet Revolution and its Impact on Israel (Prof. O. Bengio)

IN EDUCATIE / Door: REBECCA HEIJS / 16 feb 2022 ZOOM-LEZINGEN


De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft bekend gemaakt dat hij een poging wil doen om de koele banden met Israel te verbeteren. Immers, van oudsher hadden Turkije en Israel al goede en hechte banden. Deze werden de afgelopen jaren wel slechter en slechter. Hoe is dit zo gelopen? En waarom wil Ankara de relatie met Israel nu weer repareren? Gastspreker Prof. O. Bengio beantwoorde deze vragen in haar college.

Prof. O. Bengio is Senior Research Fellow aan het Moshe Dayan Centrum voor Midden-Oosten en Afrika Studies, Universiteit van Tel Aviv en hoofd van het Koerdische Studies Programma aan het Moshe Dayan Centrum. Daarnaast is zij docent aan het Shalem College, Jeruzalem. Haar specialisaties zijn: hedendaagse geschiedenis van het Midden-Oosten, moderne en hedendaagse politiek van Irak, Turkije en de Koerden. Zij is ook geïnteresseerd in cultuur en literatuur van samenlevingen in het Midden-Oosten.

Dit college is onderdeel van het collegereeks Israel and the Middle East. De voertaal is Engels. 

Heeft u een van de vorige lezing van onze Engelstalige collegereeks Israel and the Middle East gemist? Dan kunt u ze hier terugkijken op ons YouTube-kanaal: