Respect tonen voor de 11 van München. Teken de petitie!

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 26 jun 2012 CIDI MUNCHEN TERRORISME VREDESPROCES

Teken de door de nabestaanden georganiseerde petitie.
Zeg tegen het IOC: 40 jaar is genoeg!

 

Op de Olympische Spelen van 1972 in München werden elf leden van het Israelische team vermoord. Veertig jaar later vragen hun families aan het Internationaal Olympisch Comite om één minuut stilte in acht te nemen ter nagedachtenis. U kunt ons helpen door het ondertekenen van onze petitie.

Ik ben de vrouw van Andrei Spitzer. Mijn man werd gedood op de Olympishce Spelen in 1972. Ik vraag om de in acht neming van één minuut stilte ter nagedachtenis van de elf Israelische atleten, coaches en scheidsrechters die werden vermoord op de Olympische Zomerspelen van 1972 in München.

Slechts één minuut op de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen en hierna bij elke Olympische Spelen om vrede te promoten. Deze mannen waren onze zonen, vaders, ooms, broers, vrienden, teamgenoten, atleten. Ze kwamen naar München in 1972 om te participeren als atleet op de Olympische Spelen, zij kwamen in vrede en gingen naar huis in doodskisten, maar werden gedood in het Olympisch dorp en tijdens de gijzelingsonderhandelingen.

De families van de München 11 werken al vier decennia om erkenning te verkrijgen voor de aanslag in München van het Internationaal Olympisch Comité. Wij hebben sinds de Montreal Spelen in ’76 verzocht om één minuut stilte tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Herhaaldelijk werd dit verzoek afgewezen. De elf vermoorde atleten waren lid van de Olympische familie; we vinden dat zij herinnert zouden moeten worden binnen het raamwerk van de Olympische Spelen. Wederom vragen we om gehoord te worden vlak voor de Olympische Zomerspelen in Londen in 2012.

In 2010 nam JCC Rockland uit New York contact met mij op en zij boden hun hulp aan en stelden de JCC Maccabi Spelen van dit jaar in het teken van de herinnering van de München 11. Zij organiseerden meerdere evenementen ter ere van de omgekomen sporters en spelen een toonaangevende rol bij het initiatief van deze petitie. Stilte is een passend eerbetoon voor atleten die hun leven verloren op het Olympische podium. Stilte bevat geen verklaringen, aannames of overtuigingen en vereist geen kennis van taal.

Ik heb geen politieke of religieuze agenda. Alleen de hoop dat mijn man en de andere mannen die naar de Olympische Spelen afreisden in vrede, kameraadschap en sportiviteit de erkenning krijgen die ze verdienen. Een minuut stilte in acht nemen zal een duidelijke boodschap aan de wereld laten horen; dat wat er is gebeurd in 1972 nooit meer mag gebeuren. Laten we alstublieft de geschiedenis zich niet laten herhalen.

Voor mijn man Andrei en de anderen die werden gedood, moeten we de doctrine van de Olympische geest in herinnering nemen om “een vreedzame en betere wereld op te bouwen in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play”. Deze boodschap is krachtiger dan politiek.

40 jaar wachten is genoeg.

Ga naar www.munich11.org om meer te weten te komen over hoe JCC Rockland, uit New York, deze missie op zich nam en samen met ons strijd tegen dit onrecht. met steun en dankbaarheid van De families van de München 11 zijn dankbaar voor deze inzet en steunen het streven om deze dag en gebeurtenis niet in vergetelheid te laten raken.

Dank u, Ankie Spitzer en JCC Rockland

Teken hier de petitie

Tekst van de petitie is door CIDI vertaald.