Uitnodiging: samenwerking van belang voor Amsterdam, Tel Aviv en Ramallah

IN NEDERLAND / Door: CIDI / 25 jun 2015 CIDI AMSTERDAM EU GAZA VERKIEZINGEN

Zondag 28 juni praten Meretz gemeenteraadslid Mickey Gitzin en Eytan Schwartz, politiek adviseur van de burgemeester Tel Aviv, over de voorgenomen samenwerking tussen Amsterdam en Tel Aviv.

Amsterdam zou een stedenband aangaan met Tel Aviv. De twee steden hebben veel met elkaar gemeen en kunnen van elkaar leren. Maar tijdens de laatste Gaza-oorlog werd het plan op de lange baan geschoven. Daarna werd er omwille van de evenwichtigheid een stedenband met Ramallah aan toegevoegd. Tijdens een vergadering vorige week met anti-Israel insprekers haakten verschillende partijen in de Gemeenteraad af. Nu is het voorstel om een samenwerkingsverband aan te gaan.

Woensdag 1 juli stemt de Gemeenteraad in Amsterdam over deze kwestie.

Op zondag 28 juni a.s. organiseert het CIDI i.s.m. de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam een bijeenkomst hierover met Mickey Gitzin, Meretz Raadslid in Tel Aviv, en Eytan Schwartz, senior politiek adviseur van de burgemeester van Tel Aviv over het belang van samenwerking voor Tel Aviv, Ramallah en Amsterdam.

mickeygitzinSMickey Gitzin

Mickey Gitzin is lid van de links-liberale Meretz partij in de gemeenteraad van Tel Aviv. Daarnaast is hij directeur van Israel Hofshit (Be Free Israel), een grassroots organisatie die godsdienstvrijheid en Joods pluralisme wil promoten en de diversiteit, gelijkheid en vrijheid van de Israelische maatschappij wil behouden. Voordat Gitzin betrokken raakte bij Israel Hofshit was hij woordvoerder van Knessetlid Ilan Gilon (Meretz). Ook was hij projectleider bij European Friends of Israel (EFI), een in Brussel gevestigde organisatie die gericht is op het verbeteren van de relatie tussen het Europees Parlement en Israel. 

 

eytanschwartzSEytan Schwartz

Eytan Schwartz werkt als senior politiek adviseur voor de burgemeester van Tel Aviv. Tijdens de landelijke verkiezingen in 2013 stond Schwartz op de kieslijst voor Avoda, de Arbeidspartij. In 2004 won Eytan de eerste editie van het programma “The Ambassador”, een Israelische reality-show. Eytan is daarnaast ook woordvoerder geweest voor C.A.R.D., the Committee for Advancement of Refugees from Darfur.

 

 

Aanmelden voor deze middag is verplicht, via [email protected] of 070-364 68 62.

Datum: Zondag 28 juni
Locatie: LJG Amsterdam, Zuidelijke Wandelweg 41 te Amsterdam
Zaal open: 15:30 uur
Aanvang: 16:00 uur
Sluiting: 18:00 uur