Website Holocausteducatie.nl is vernieuwd!

IN EDUCATIE / Door: LUUK SMIT / 30 nov 2021 EDUCATIE HOLOCAUST ONDERWIJS

Goed onderwijs is een voorwaarde voor het in stand houden van de nagedachtenis aan de Holocaust. CIDI zet zich daarom in voor gedegen onderwijs voor de volgende generaties. Onze medewerkers hebben maandenlang hard gewerkt aan een volledig vernieuwde website, speciaal voor docenten: www.holocausteducatie.nl.

De nieuwe website geeft in één overzicht antwoord op het wat, waarom en hoe van Holocausteducatie. Er zijn talloze links te vinden naar verdiepingsmateriaal, onderzoekwebsites, musea, films en documentaires over het onderwerp. Voor docenten is er een portaal waarop zij lesmateriaal en andere informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Docenten kunnen elkaar via dit portaal ook informeren over lokale initiatieven op het gebied van Holocaustonderwijs.

De vernieuwde website Holocausteducatie.nl is slechts één van de manieren waarop CIDI zich inzet voor goed onderwijs over de Holocaust. Zo houden wij jaarlijks een seminar voor geschiedenisdocenten aan Yad Vashem in Jeruzalem en organiseren we verdiepingsbijeenkomsten voor docenten.

Meer informatie hierover leest u op www.holocausteducatie.nl