Aandacht voor drie gegijzelde Israelische soldaten

IN NEDERLAND / Door: WEBMASTER / 30 okt 2007 AMSTERDAM CIDI CIJO EU HEZBOLLAH

Persbericht- Vandaag dinsdag 30 oktober zal CiJO (CIDI Jongerenorganisatie) met de jeugdverenigingen Bne Akiva en Haboniem Dror aandacht vragen voor drie gegijzelde Israëlische soldaten. Dit zal gebeuren tijdens een grote manifestatie tussen 17.00 en 19.00 uur op het Jonas Daniel Meijerplein in Amsterdam. “Aandacht vragen voor de drie soldaten vindt niet alleen in Nederland plaats” zo laat CiJO-voorzitter Elisabeth Lubotsky weten, “ook in 53 steden in de rest van de wereld wordt stilgestaan bij het lot van de drie. In Nederland zal de grootste manifestatie van Europa plaatsvinden.”

Ruim een jaar geleden werd eerst Gilad Shalit en enkele weken later Ehud Goldwasser en Eldad Regev ontvoerd vanaf Israëlisch grondgebied.

Familie en vrienden van deze drie soldaten hebben sindsdien niets meer van hen vernomen. De gijzelnemers staan zelfs het internationale comité van het Rode Kruis niet toe om de gijzelaars te bezoeken. Het is dus niet bekend of de drie gewond of überhaupt in leven zijn. Dit is een flagrante schending van het internationale humanitaire recht.

Daarom organiseren familie en vrienden van de gegijzelde soldaten met verschillende jongerenorganisaties een wereldwijde manifestatie, opdat de soldaten niet vergeten worden en deze kwestie actueel blijft. “Wij, jongeren met ongeveer dezelfde leeftijd als de gegijzelden, kunnen wel studeren, werken en een normaal leven leiden.

Wij willen Gilad, Ehud en Eldad niet vergeten. CiJO kan niet accepteren dat de wereld dit gijzelingsdrama vergeet en dat drie jonge mensen aan hun lot worden overgelaten” aldus Lubotsky.

Afgelopen week zijn er onderhandelingen gestart tussen Israël en Hezbollah om Ehud en Eldad vrij te krijgen. Hopelijk hebben deze gesprekken een positieve uitkomst.

Sprekers zullen onder andere zijn: Mevrouw Imhof, Ruben Vis, Rabbijn Lilienthal en anderen.